Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

problemy z gazem ?? w miare możliwości pomogę

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Qucor

Post autor: Qucor »

wsmpw pisze:też nad tym myślałem żeby ją jakimiś pasami w bagażniku jakoś przypiąć kupić reduktor od kuchenek i elektrozawór na wąż i zapodać przed przepustnice... 8-) :roll: :mrgreen:
:evil: sorry ale lepiej kup se rower :evil:
wsmpw

Post autor: wsmpw »

chyba będe musial jak paliwo dojdzie do 5,20 to ja dziękuje będe sobie renie musiał na pedały zrobić
lodoo
Post autor: lodoo »

albo zalozyc normalna instalacje... a nie z kuchenki...

ja rozumiem ze mozna korzystac z jakichs tanszych rozwiazan ale twoje pomysly mnie rozbrajaja....

zaloz ten gaz z kuchenki do auta z blokiem klejonym poxilina i w droge... a tarcze hamulcowe zrob z drewna bo tansze....

zdajesz sobie w ogole sprawe z tego co piszesz??

bo to nawet snmieszne nie jest....
murczas99

Post autor: murczas99 »

wsmpw pisze:wiem wiem jak cos to dowiedz sie co jest potrzebne żeby wstęplowali LPG w dowód
tak jak pisałem wcześniej homologacja na kturej masz wypisane wszystkie części gazowe kture masz w aucie homologacja zbiornika i faktura z montarzu acha i nie martwcie sie podwyzkami gazu na zimę to jest normalne bo zmieniają się proporcje propanu do butanu na lato powinien stanieć
Ostatnio zmieniony 8 stycznia 2008, 13:09 przez murczas99, łącznie zmieniany 1 raz.
murczas99

Patron pisze:murczas99, mam pytanie - jakie jest ciśnienie gazu w butli samochodowej?

kumpel z pracy własnie dziś wymyślił, żeby jeszcze bardziej zaoszczędzić i do instalacji gazowej podłaczyć zwykłą butlę gazową, co sądzicie o takim wynalazku?

koszt napełnienia butli 27 litr - 40 PLN, więc wychodzi dużo taniej (1 litr gazu na stacji 2,36 PLN)
to jest mozliwe ale byś musiał mieć specjalną butle do sztaplarek ona pobiera ciągle gaz w fazie płynnej , przejściówkę z węza gumowego na miedziany (tez ze sztaplarki) i jeszcze na dodatek to jest nie zgodne z prawem jak by policja ciebie zatrzymała i zauwazyła ze masz coś takiego ...
p.s. sztaplarki jezdzą na tym i nie wybuchają i niekture taxi (widziałem jedną taką ale długo se nie pojeździł do pierwszego zatrzymania przez policje
lodoo

ale jak butla spadnie z wozka to nei wybuchnie.. a jak walnie w inne auto przy np 60 kmh to juz nie bedize tak ciekawie....

nie pisz posta pod postem... uzywaj przycisku EDYTUJ
murczas99

Lodoo pisze:ale jak butla spadnie z wozka to nei wybuchnie.. a jak walnie w inne auto przy np 60 kmh to juz nie bedize tak ciekawie....

nie pisz posta pod postem... uzywaj przycisku EDYTUJ
powiem tak butla jest tak skonstruowana ze nie wybuchnie naj wyrzej sie zapali tak jak butla samochodu
lodoo

nawet jak ja cos mechanicznie rozdupi ??
wsmpw

Post autor: wsmpw »

dobra lodoo ja nic nie bede pisał poprostu pisze z czym sie w życiu spotkałem..... a ty mnie odrazu gasisz.. :oops:
lodoo

napisales ze bedizesz musial tak zrobic jak bedzie paliwo po 5,20....

no wybacz ale nie przekonasz mnie ze takie postepowaniejest choc troche sluszne....
arex2006

Post autor: arex2006 »

butla i gaz z kuchenki :)

świetne pomysły - nadają sie do działu paranoje

Znajomy ma własną stację z LPG, w nocy jego pracownicy sami napełniają takie butle samochodowym LPG, potem zakłada się banderolkę i polewa wrzątkiem (termokurczliwa). Polska to kraj przekrętów i kombinatorów - nigdy się nie wyzwolimy od błędów komuny
Radari

Post autor: Radari »

pomysł z butla gazowa to porażka, nie chce nawet myslec ze cos takiego moze jezdzic po naszych drogach...
a co do nabijania butli gazem ze stacji lpg to wiem ze tak niektórzy robia... niestety nie wiedza ze te butle nie ida na ilość litrów tylko na kilogramy, i wystarczy ze w butli zostało wiecej to już ja przepełniaja... sama w sobie nie wybuchnie bo sa testowane przy dużo wyzszych cisnieniach.
W samochodzie butle maja poduszke powietrzna nie po to zeby gaz sie rozpręzał (bo płynny płynie do parownika) tylko po to zeby miał miejsce jak zwiekszy swoja objętośc pod wpływem temperatury. W normalnej butli samochodowej cisnienie to ok 6 barów, przy 20 puszcza zawór bezpieczeństwa a same butle sa testowane przy kilku krotnie większym cisnieniu.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2008, 18:51 przez Radari, łącznie zmieniany 1 raz.
lodoo

... i wytrzymuja kazdego dzwona napewno ;-)
bulte LPG sa duzo bezpieczniejsze od zbiornikow na benzynke
gufner

Post autor: gufner »

Zmienie troche wasz kierunek rozmow :-)
Napisalem do firmy NAGAZ w Łodzi, dobrze, duzi, szanowani, z pytankiem czy zrobia mi instalacje do 1.4 GTT. A oto ich odpowiedz:

NIE

Koeniec odpowiedzi. Hehehe, Co jest nie tak z turbo ze najwieksza w Lodzi firma nie chce sie tego podjac :-) ??
murczas99

Lodoo pisze:nawet jak ja cos mechanicznie rozdupi ??
gufner nie wiem czemu nie chcą się tego podjąć może za mały był by zarobek to jest łatwiejsze od nie jednego auta które napewno robili .
ODPOWIEDZ