Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
kzapi pisze:Ja leje Mobil 10w40 i na pewno jest dobry. Kazdy olej jest oszukany jak Ci leja z beczki, mieszaja je z przepalonymi tylko je troche oczyszczaja, dlatego sa zawsze tansze nawet o 5 zl na litrze. Ja zawsze kupuje w opakowaniach
Uśmiałem się jak mało kiedy
Olej z beczki jest tańszy bo jedna beczka jest tańsza niż 10 opakowań plastikowych, a na dodatek podlega powtórnemu napełnianiu Kupuj w litrówkach, są droższe więc zapewne do nich jeszcze mniej przepalonego mieszają
kzapi pisze:Ja leje Mobil 10w40 i na pewno jest dobry. Kazdy olej jest oszukany jak Ci leja z beczki, mieszaja je z przepalonymi tylko je troche oczyszczaja, dlatego sa zawsze tansze nawet o 5 zl na litrze. Ja zawsze kupuje w opakowaniach
a jak kupujesz BOLS'a w markecie to tez kupujesz orginal ?
bo chialbym ci oswiadczyc ze w polsce nie ma orginalnego BOLS'a poniewaz zamnkeli wielka wytwornie ze skazonego spirytu kreca policjia ktora prowadzila akcje stwierdzila ze jest nie do poznania ze to podrobka
tak samo jest z paczkowanym olejem jak poznasz ze to jest orginal ?
pracuje w sklepie moto i tez mamy oleje z beczki jedyne ktore sa pewne to texaco bo nie ma rozlewni w polsce po za tym jak juz robia walki to w rozlewniach tam gdzie tez napelniaja te plastikowe butelki bo beczki przychodza zaplombowane
Ja naprzykład przejechałem się na Elfie 15W40
Od jakiegoś czasu na rynek środkowej europy rozlewają go na Litwie.
Jak zobaczyłem Elfa rozlanego we francji ,a z litwy masakra.
Ten z francji był jaśniejszy i bardziej lepki. No nie wspomne ,że tego z litwy od wymiany do wymiany zawsze sporo ubywało. :-?
Teraz mam Mobila 15W40 i jest git
Ja sunę na Lotosie 0W-40 DYNAMIC pełnym syntetyku. Ciężką nogę mam a oleju nie ubywa mi PRAWIE wcale. przeciez to normalne że przy dużych przebiegach trzeba oleju dolewać, nie ma siły by silnik nie brał choć kropelki...
najgorszy olej jaki zalałem - Lotos Trafic 5W40 - przepalił się już po 500 km. nagaru nie mogłem doczyścić
najlepszy jakiego używałem - Motul LeMans 20W60 - po 4000 km. katowania po zlaniu był złoty - silnik po rozebraniu czyściutki.
Tylko ma jedną główną wadę - cena druga mniejsza -tylko do użytku letniego (są już też niestety podróbki)
najczęściej używam: Valvoline VR1 Racing 10W60 - bardzo dobra proporcja cena/jakość, nie zostawia nagaru, można też go używać w zimie.
a ja tak sie zastanawiam bo dorwalem piateczke 1.4 ktora ma 97 tys przebiegu i naprawde tyle ma . Tak sie zastanawiam czy tam syntetyku nie nalac , ale nie mam pojecia co tam jest nalane teraz bo autko z Niemiec przyjechalo