Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Pytanie o model
Moderator: Moderatorzy
ty loodo miałeś z górki, o ile jakakolwiek praca przy kabelkach jest z górki, bo dla mnie to czarna magia.... Ale kolega, który zreszta chyba pisał dziś do mnie na pw ma zegary kwadratowe i przy minimalnej wiedzy o elektryce samochodu nie podepnie niestety zegarów:( zwłąszcza w tej wersji R5... A pisał mi ze ma te zegary okrągłe a nie kwadraty... w koncu nie wiem co jest grane...
Zadanie podmiany zegarów sprowadza się do zrobienia takiego zadania z przedszkola.
Wiecie - połącz kreską pasujące do siebie wyrazy.
A serwisówka to karta odpowiedzi z tyłu zeszytu ćwiczeń.
Zegary które są w aucie - o kolejności pinów "ABCD"
Nowe zegary - o kolejności pinów "bdac"
Połącz liniami (kablami) odpowiednie litery.
Serwisówka podaje jakie sygnały na jakim są pinie w jakich zegarach.
Cały kłopot to odnalezienie odpowiednich zegarów i porównanie pinów.
no nie mówcie mi kurza twarz, ze to jest skomplikowane.
dokładnieZadanie podmiany zegarów sprowadza się do zrobienia takiego zadania z przedszkola.
- VivaxFalciparum
Ciekawy temat.
Ja mam wersje campus (wg napisu na tylnej klapie) 1.4 60km.
Nie mam pojęcia czym różnią się one...
Fajnie byłoby zrobić liste wersji w jakich wystepowała piątka, opisać czym się różniły, jakie roczniki, jakie silniki.
(O np. golfie II w necie jest kilka takich list, a tam edycji specjalnych było od cholery)
Jeśli ktoś ma wiedze na ten temat, będe wdzięczny.
Ja mam wersje campus (wg napisu na tylnej klapie) 1.4 60km.
Nie mam pojęcia czym różnią się one...
Fajnie byłoby zrobić liste wersji w jakich wystepowała piątka, opisać czym się różniły, jakie roczniki, jakie silniki.
(O np. golfie II w necie jest kilka takich list, a tam edycji specjalnych było od cholery)
Jeśli ktoś ma wiedze na ten temat, będe wdzięczny.

- maciek od iwony
http://supercinq.fr/ tutaj moze cos znajdziecie
tylko po francusku
ale co do modeli i kolorów mozna sie połapac
o silnikach tez jest conieco
są tez wersje limitowane dość fajnie opisane 
ale bajery
kratka na szybe jak w jakiejś Barracudzie 

Hmmm...
W cenniku z 2008 chyba, zwykły spojler tylni GTT kosztował 2201,62 PLN, zatem taki fikuśny, jeśli jakimś cudem byłby dostępny to zapewne podobnie, lub więcej. Czasami ceny są zaskakujące, bo w porównaniu przedni zderzak około 600, ale gumowa listwa do niego (GTE, GTT Ph2) prawie 300
Należy jednak zawsze brać poprawkę że to są nowe rzeczy i ich koszt należy odnosić nie do ceny R5 tylko tak jakby było to nowe auto. Dlatego dziwi mnie, e czasami kogoś zaskakują ceny ASO - jakby miał nowe Clio III to by się nie dziwił, ale jak nagle jakaś rzecz kosztuje 3/4 wartości R5 to olaboga!!!
W cenniku z 2008 chyba, zwykły spojler tylni GTT kosztował 2201,62 PLN, zatem taki fikuśny, jeśli jakimś cudem byłby dostępny to zapewne podobnie, lub więcej. Czasami ceny są zaskakujące, bo w porównaniu przedni zderzak około 600, ale gumowa listwa do niego (GTE, GTT Ph2) prawie 300

Należy jednak zawsze brać poprawkę że to są nowe rzeczy i ich koszt należy odnosić nie do ceny R5 tylko tak jakby było to nowe auto. Dlatego dziwi mnie, e czasami kogoś zaskakują ceny ASO - jakby miał nowe Clio III to by się nie dziwił, ale jak nagle jakaś rzecz kosztuje 3/4 wartości R5 to olaboga!!!