Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Do posiadaczy Alpiny

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Dokładnie, i do nich są jeszcze takie nakręcane na świece przedłużki. Takie jak w maluchu, ale dłuższe.
vino1986

Post autor: vino1986 »

ok to bede kombinowal jeszcze... a od malczana pasuja czy nie :?:
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Nie pasują. Ale może poszukaj chociaż jednej na wzór i dorób u tokarza. Np. miedź + teflon jako izolator.
vino1986

Igred masz takie cos o czym My tu gadamy :?: bo ja nie posiadam w ogole czegos takiego...
carmaker

Post autor: carmaker »

vino w peugeocie 205 gti są kable z bardzo długimi fajkami wpuszczane w głowice może podejdą tu masz np od 16v podobne http://www.allegro.pl/item855129722_prz ... 6v_88.html
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Silnik słyszałem że pasuje z zastawy, hamulce z dacii. W odrestaurowaniu auta nie chodzi o to żeby w miarę dopasować części od innych aut, ale o to żeby doprowadzić do stanu oryginalnego.
vino1986

dokladnie tak... dlatego pytam kolege Igora czy nie zrobil by mi fotki tych dokrecanych do swiec przedluzek... bo kable to moze uda mi sie same dokupic jak juz je znalazlem i wiem jak wygladaja... ;-)
carmaker

Kabar pisze:Silnik słyszałem że pasuje z zastawy, hamulce z dacii. W odrestaurowaniu auta nie chodzi o to żeby w miarę dopasować części od innych aut, ale o to żeby doprowadzić do stanu oryginalnego.
jak dorobi przedłużki to tez orginal nie bedzie i wogóle nie uważam żeby kable rzutowały na orginalność samochodu ...no nic dałem tylko sugestie ale widze ze lepiej sie nie odzywać
vino1986

wiesz tych dokrecanych przedluzek tak czy siak nie bedzie widac... a przewody juz widac... co nie zmienia faktu ze jak bedzie ciezko dostac orginalne przewody to bede myslal nad innymi... widzialem w motocyklu hondy tez takie fajne dlugie i mysle ze one by super pasowaly... jednak staram sie zeby byly od orginalu... ;-)
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Dorobienie elementu na wzór oryginalnego jest dopuszczalne. Co innego "dopasowywanie" części z przypadkowych aut.
Jeśli vino1986 chce rejestrować to auto jako zabytek to niestety nie może iść na takie kompromisy.
vino1986

oczywiscie ze tak... wlasnie dlatego dziekuje bardzo Igred-owi za dorobienie lapy do alternatora na wzor i za zalatwienie orginalnego pedalu gazu... ;-) i dlatego pytam czy widzial takie przeduzki u siebie przy swiecach pod kablami... bo mozna by bylo na wzor dorobic jak cos takie same... ;-)
carmaker

viniu ale ty raz o wtryskach z motocykla raz o orginale więc... :roll: ja oczywiście jestem za robieniem w orginale
wsmpw

Post autor: wsmpw »

carmaker pisze:viniu ale ty raz o wtryskach z motocykla raz o orginale więc... :roll:
a fura nadal stoi czyli więcej gadania niż robienia ;)
vino1986

nie no mowilem ze jak bym drugi silnik kupil albo jak by mi sie na zolte tablice go nie udalo zarejestrowac to myslalem o dodaniu mu mocy jeszcze i przerobieniu go... ale narazie to sobie odpuszcze...

wsmpw a no stoi narazie... brak garazu i chwilowo czasu nie pozwala mi na kontynuowanie prac... pozatym nie mam czesci potrzebnych do skonczenia auta a i wiem ze jest problem z ich nabyciem... mam nadzieje zee uda mi sie z paroma osobami ugadac i moze cos z tego bedzie... a wtedy prace nad alpa rusza dalej ;-)
vino1986

dobra znow prosze o pomoc w nabyciu tych przewodow... nie da sie ich nigdzie kurcze kupic :evil:
ODPOWIEDZ