Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Do posiadaczy Alpiny

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

vino1986

Do posiadaczy Alpiny

Post autor: vino1986 »

Panowie mam problem z oryginalnymi przewodami zaplonowymi do swojego silnika... mam 1.4 turbo i potrzebuje numerow po ktorych mozna by bylo w katalogach szukac jakie musze zastosowac... narazie mam zwykle od bodajrze clio ale one sa waskie i nie zakrywaja tak aby cieplota swiecy nie uciekala gora... jaka marka przewodow i ich numer katalogowy mi potrzebny...
vino1986

bo na obecna chwile wyglada to tak...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ef ... 4a88a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/740 ... b7579.html
wiec mysle ze lepiej by bylo z oryginalem ale musze miec jakiekolwiek dane przewodow zeby szukac w katalogach...
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Masz takie zakrywki i przedłużki do świec które seryjnie występowały? Nakręcało się je na świece, na otwory w głowicy zakładało takie kapselki i dopiero kable...
wsmpw

Post autor: wsmpw »

w maluchach coś podobnego było...
Awatar użytkownika
nikos

Post autor: nikos »

idź do ASO i niech ci dadzą nr. i po tym może da rade
vino1986

fakt w maluchu bylo cos podobnego... ja nie mam oryginalu musze czyms to zastapic... od malucha moze zalatwia sprawe... 8-)
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Od malucha są dużo krótsze niestety, sam to przerabiałem. Nie było łatwo znaleźć oryginalne...
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

nikos pisze:idź do ASO i niech ci dadzą nr. i po tym może da rade

w aso mozna smigielkiem zakrecic :P

a to dlatego ze starej r5 nie ma juz w Dialogys
vino1986

w aso mozna smigielkiem zakrecic :P

a to dlatego ze starej r5 nie ma juz w Dialogys

Post autor: misiek »

Kod: Zaznacz cały

http://cgi.ebay.co.uk/BOSCH-Silicone-Spark-Leads-RENAULT-5-1-1-1-4-inc-Alpine_W0QQitemZ180323768403QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item180323768403&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318
zobacz to
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

juz widze numer tego boscha we wtorek go sprawdze :)
vino1986

hmm mozliwe ze to sa te przewody... nie mowie ze nie... ja po prostu nie posiadam starych przewodow nawet na wzor wiec dlatego sie pytam... generalnie dobieralem przewody po kopolce bo nie bylo takich katalogowo co by spelnialy kryteria tego silnika i pasowaly jak oryginalne...
-=wasq=- pisze:juz widze numer tego boscha we wtorek go sprawdze :)
bylbym niezmiernie wdzieczny ;-)
misiek

Post autor: misiek »

wrazie problemow z dostaniem mozemy sie dogadac i kupie na ebayu
vino1986

spoko jak cos to sie odezwe... 8-) poszukam jeszcze na miejscu ;-)
ODPOWIEDZ