Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Kabar pisze:Po prostu masz oryginalną Alpine Turbo z nieoryginalnym VIN'em
znajomy ma numerki do przeklepywania numerow na tabliczkach znamionowych to zrobie sobie zamiast 1225 to 122b a tak na serio to ma gdzies on jeszcze jakies znaki wdg ktorych mozna by bylo powiedziec ze to jest oryginalna alpina bo na klatce bezpieczenstwa sa tabliczki znamionowe ze jest to klatka przygotowana do r5 alpine...
mam pytanie skoro mala owalna tabliczka znamionowa wskazuje ze to jest oryginalna alpina to po co w ogole ona jest skoro ta duza wskazuje wszystkie dane dotyczace samochodu i na niej jest Vin ten co jest w dowodzie...
Masz auto z przebitymi numerami VIN z innej renówki. Czyli auto z tzw. wadami prawnymi
no tos mnie chlopie pocieszyl... ale najwazniejsze ze jest wszystko w paieprach ok... chociaz zastanawialo mnie wlasnie dlaczego w dowodzie rejestracyjnym mam wlasnie pojemnosc 1.3...
No właśnie nie jest
Dokumenty masz od innego auta, tak samo jak tabliczkę znamionową.
Ale raczej mało prawdopodobne żeby w tak starym aucie ktoś to sprawdził.
Kabar pisze:Ale raczej mało prawdopodobne żeby w tak starym aucie ktoś to sprawdził.
wlasnie tym bardziej ze papiery sa od renaulta 5 wlasnie i numery sie zgadzaja... wiesz moze byc tak ze ten samochod byl wyrejestrowany przez kogos i ktos papiery pocial iles tam lat do tylu a pozniej kupil dokumenty z tabliczka znamionowa... no i trafila do mojego samochodu... jednak on ma numery i jest zarejestrowany caly czas...
a jeszcze jedno pytanie gdzie sa numery silnika na alpinie w ktorym miejscu na bloku
kurde juz sie pogubilem... zna ktos francuzki zeby pomoc mi to rozszyfrowac http://www.renault-5.net/identification.htm
bo wdg tabliczki A mam alpine turbo a wdg tabliczki prostokatnej niby GTL...
juz sam nie wiem... pomozcie
nie do konca... tylko po prostu sie zastanawiam co jest nie tak... pewnie ktos zmienial papiry przy tym samochodzie bo z orginalnymi musialo byc cos nie tak... i chcem sie po prostu jeszcze raz upewnic... a na ktorej tabliczce jest wlasnie typ auta owalna czy prostokatna