Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Numery vin czy orginal ?

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

vino1986

Post autor: vino1986 »

Kabar pisze:Po prostu masz oryginalną Alpine Turbo z nieoryginalnym VIN'em ;-)
znajomy ma numerki do przeklepywania numerow na tabliczkach znamionowych to zrobie sobie zamiast 1225 to 122b ;-) a tak na serio to ma gdzies on jeszcze jakies znaki wdg ktorych mozna by bylo powiedziec ze to jest oryginalna alpina :?: bo na klatce bezpieczenstwa sa tabliczki znamionowe ze jest to klatka przygotowana do r5 alpine...
vino1986

mam pytanie skoro mala owalna tabliczka znamionowa wskazuje ze to jest oryginalna alpina to po co w ogole ona jest :?: skoro ta duza wskazuje wszystkie dane dotyczace samochodu i na niej jest Vin ten co jest w dowodzie...
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Obie tabliczki są ważne, na dużej jest nr VIN i masy auta, a na małej wersja, kolor, wyposażenie, kraj produkcji i kraj przeznaczenia.

W nowszych piątkach obie tabliczki połączono, zachowując układ: tabliczka kwadratowa i tabliczka owalna.
vino1986

Kabar pisze:Obie tabliczki są ważne, na dużej jest nr VIN i masy auta, a na małej wersja, kolor, wyposażenie, kraj produkcji i kraj przeznaczenia.
czyli oryginal czy szczepan :?:
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Przecież już kilka razy pisałem :mrgreen:

Masz auto z przebitymi numerami VIN z innej renówki. Czyli auto z tzw. wadami prawnymi :-)
vino1986

Masz auto z przebitymi numerami VIN z innej renówki. Czyli auto z tzw. wadami prawnymi :-)
no tos mnie chlopie pocieszyl... ale najwazniejsze ze jest wszystko w paieprach ok... chociaz zastanawialo mnie wlasnie dlaczego w dowodzie rejestracyjnym mam wlasnie pojemnosc 1.3... ;-)
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

vino1986 pisze:wszystko w paieprach ok...
No właśnie nie jest :-)
Dokumenty masz od innego auta, tak samo jak tabliczkę znamionową.
Ale raczej mało prawdopodobne żeby w tak starym aucie ktoś to sprawdził.
vino1986

Kabar pisze:Ale raczej mało prawdopodobne żeby w tak starym aucie ktoś to sprawdził.
wlasnie tym bardziej ze papiery sa od renaulta 5 wlasnie i numery sie zgadzaja... wiesz moze byc tak ze ten samochod byl wyrejestrowany przez kogos i ktos papiery pocial iles tam lat do tylu a pozniej kupil dokumenty z tabliczka znamionowa... no i trafila do mojego samochodu... jednak on ma numery i jest zarejestrowany caly czas...
a jeszcze jedno pytanie gdzie sa numery silnika na alpinie :?: w ktorym miejscu na bloku :?:
vino1986

kurde juz sie pogubilem... zna ktos francuzki zeby pomoc mi to rozszyfrowac :?:
http://www.renault-5.net/identification.htm
bo wdg tabliczki A mam alpine turbo a wdg tabliczki prostokatnej niby GTL...
juz sam nie wiem... pomozcie
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
vino1986

Kabar pisze:Problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
nie do konca... tylko po prostu sie zastanawiam co jest nie tak... pewnie ktos zmienial papiry przy tym samochodzie bo z orginalnymi musialo byc cos nie tak... i chcem sie po prostu jeszcze raz upewnic... a na ktorej tabliczce jest wlasnie typ auta owalna czy prostokatna :?:
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Na obu.
ODPOWIEDZ