Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
problem nie chce mi odpalać
Moderator: Moderatorzy
problem nie chce mi odpalać
1.7 mono w ostatnich kilku dniach odpalała idealnie aż tu nagle przestała gadać jak postoi kilka godzin a po nocy to juz wogóle trzega jej zadawkowac strzykawką w kolektor jakis płyn łatwo palny i gada później na tchnięcie
paliwo zmieniłem filtr paliwa też i nic nie pomogło

napęd rozrzadu wymieniałem dwa miechy temu a wałek taż jest oki bo go wyciągałem jak wymieniałem uszczelniacze zaworowe, świece sa oki bo nowe ,jak krece po nocy a mogę krecić az padnie bateria i nie odpali to świece sa suche raczej coś w zasilaniu paliwem jeszcze zrobie eksperyment i podłączę pompe paliwa na stałe i sprubuje odpalić jak to nie pomoże jak wtedy nie odpali to będzie wiadomo że chyba regulator paliwa wysiadł taka moja koncepcja jak jestem w błędzie to niech ktoś mnie poprawi 

oki ustalmy jedno rozrząd odpada bo robiłem kilka miesiecy temu i do tej pory było oki,następna sprawa w 1,7 nie możliwe jest przesunięcie zapłonu bo masz czujnik halla a pod kopułką masz tylko palec na stałe.sprzężanie w cylndrach też w normie
CYKLISTA pytasz sie" o co chodzi" to przeczytaj dokładnie pierwszy post ,auto mi nie odpala tylko i wyłącznie jak jest zimny silnik jak chwile pochodzi jest oki
CYKLISTA pytasz sie" o co chodzi" to przeczytaj dokładnie pierwszy post ,auto mi nie odpala tylko i wyłącznie jak jest zimny silnik jak chwile pochodzi jest oki
ja wymieniłe rozrzad i usunołe usterke w aparacie zap (zwarcie było )i renia gada czy jest zimna czy gorąca ( ja mam gaznik)a nie wtrysk a jak masz wtrysk to sprwdz go czy sika równo
a tak na marginesie to ile silników złozyłe to tyle odpaliło z własnego rozrusznika ale kazdy był ustawiany zgodnie ze znakami połozenia jakie są na 1- wale ,2 rozrzad
a tak na marginesie to ile silników złozyłe to tyle odpaliło z własnego rozrusznika ale kazdy był ustawiany zgodnie ze znakami połozenia jakie są na 1- wale ,2 rozrzad
spróbuj przed odpaleniem ,czyli kręceniem rozrusznikem pare razy przekręcić kluczyk do pozycji zapłon, żeby pompa podala paliwo pare razy, może po prostu pompa pada i za mało paliwa daje. potem pokręć dopiero , ja tak miałem jak miałem mało paliwa ale jak pare rayz robiłem zał -wył kluczykiem a potem odpalałem to na dotyk chwytał.