mocy może mieć nawet 20 w...
ważne aby prędkość obrotowa była odpowiednia
kątówka się tylko kręci, a maszyna do polerki wykonuje ruchy rotacyjne - to taka dodatkowa różnica...
Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Woskowanie
Moderator: Moderatorzy
ale i tak nie ma to jak maszynka pneumatyczna i pasta G3
tylko trzeba obficie zakrapiac wodą bo lakierek przypali nawet nie wiadomo kiedy
ja jak u siebie polerowałem klape z tyłu i przez przypadek przeleciałem po rejestracji to starło na kancie troche czarnego i odblasku
ale nie wpływa to na komfort jazdy
a rotacja to inaczej mowiąc obrót, tylko przy kątówce są troszku za wysokie obroty, jak nie masz regulacji i trzeba naprawde uważac i mocno wodą kropic

ja jak u siebie polerowałem klape z tyłu i przez przypadek przeleciałem po rejestracji to starło na kancie troche czarnego i odblasku

no i ma się kręcićSweeper pisze:kątówka się tylko kręci, a maszyna do polerki wykonuje ruchy rotacyjne

Witam i pozdrawiam wszystkich. Polecam pastę G-3 + woda+fleks polerski z odpowiednią końcówką .Rozmawiałem dziś z gościem, który nie jeden samochód już polerował(moją renię też-stała sobię pod chmurką 2 lata i efekt był zajebisty) fleks jak powiedział optymalnie powinien mieć jakieś 1100 obr/min ale trzeba uwarzać na krawędziach bo można sobie szybko lakier zetrzeć. Jak coś to potem możesz przelacieć jeszcze pastą TEMPO a na koniec dać wosk na mokro i gotowe- efekt jest naprawdę widoczny.
ale leniuchy
farecla jest bardzo dobra, ale ja polecam na stary, podniszczony lakier T-Cuta (Carplan - T-cut color fast). Najładniej kryje ryski i nabłyszcza dość typowe lakiery - akurat z efektu u mnie nie byłam zadowolona, ale przetestowano 3 inne auta (bordowe, białe i srebrne) i efekt powalający. Ja polerowałam ręcznie i też się da
Doskonałe woski robi również sonax, ale to już bezbarwne.
Czego byś nie użył, życzę pięknej odnowy
Mój lakier wyglądał tak (nie było słońca)

Nie polecam maszyny, jeśli ktoś nigdy tego nie robił

farecla jest bardzo dobra, ale ja polecam na stary, podniszczony lakier T-Cuta (Carplan - T-cut color fast). Najładniej kryje ryski i nabłyszcza dość typowe lakiery - akurat z efektu u mnie nie byłam zadowolona, ale przetestowano 3 inne auta (bordowe, białe i srebrne) i efekt powalający. Ja polerowałam ręcznie i też się da

Doskonałe woski robi również sonax, ale to już bezbarwne.
Czego byś nie użył, życzę pięknej odnowy

Mój lakier wyglądał tak (nie było słońca)

Nie polecam maszyny, jeśli ktoś nigdy tego nie robił