Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Woskowanie
Moderator: Moderatorzy
Woskowanie
Witam!
Planuję nadać połysk powłoce lakierniczej mojego drugiego dziecka (na razie nie w R5). Nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Wiem, że trzeba bardzo dokładnie umyć samochód i równie dokładnie go wysuszyć. Jakich środków chemicznych użyć aby efekt był najlepszy. Ile czasu trzeba na to poświęcić. Chętnie posłucham każdej rady
pozdrawiam
arex2006
Planuję nadać połysk powłoce lakierniczej mojego drugiego dziecka (na razie nie w R5). Nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Wiem, że trzeba bardzo dokładnie umyć samochód i równie dokładnie go wysuszyć. Jakich środków chemicznych użyć aby efekt był najlepszy. Ile czasu trzeba na to poświęcić. Chętnie posłucham każdej rady
pozdrawiam
arex2006
http://www.moto.allegro.pl/item45467543 ... ratis.html
http://www.moto.allegro.pl/item44615960 ... ratis.html
wymagają najwięcej pracy ale efekt jest dłuższy
ważne żeby nie nakładać tego na słońcu (ale to teraz nam nie grozi
)
http://www.moto.allegro.pl/item44615960 ... ratis.html
wymagają najwięcej pracy ale efekt jest dłuższy
ważne żeby nie nakładać tego na słońcu (ale to teraz nam nie grozi

jak masz dostęp do maszyny do polerowania to na stare lakiery najlepiej działa pasta G3 tylko ze musi byc nakładana maszynowo, bo ręcznie cienki efekt jest, jedna tubka wystarcza na 2 samochody, tylko przy nakładaniu z maszyną warto uwazac zeby lakieru nie przypalic, i mozna psiknąc wodą czas od czasu zeby za sucho nie szło:D ja u siebie na R5 zrobiłem polerkę tą pastą to byłem w lekkim szoku ze jeszcze ten samochód moze miec taki ładny lakier 

Maszynę? Jaką maszynę?!?!? Wiertarka + nasadka + tarcza polerska do nabycia w sieci sklepów castorama. Dostęp do prądu, wody i trochę cierpliwości. Wosku nie powinno się nakładać w ostrym słońcu a po nałożeniu od razu wypolerować. glock, ma 200% racji co do pasty. Usuwa ryski i nierówności idealnie. Można jeszcze papierem 2500 na wodę przelecieć jeśli masz np. bardzo uporczywe zanieczyszczenia ale to już ręcznie. Ja w mojej wypolerowałem tak fabrycznie lakierowany błotnik i wygląda lepiej od reszty auta.
również polecam G3 + maszyna do polerowania
koszt takiego urządzenia nie zrujnuje twojego budżetu - http://www.allegro.pl/item458715209_pol ... lecam.html
ja miałem taką i służyła 5 lat
koszt takiego urządzenia nie zrujnuje twojego budżetu - http://www.allegro.pl/item458715209_pol ... lecam.html
ja miałem taką i służyła 5 lat
120W - jakies wolne zarty... tym to se mozna wosk polerowac po wyschnieciu miekkim futrem...
moja kątówka boscha 650W + gabka srednio twarda i po 30s maszynka jest tak goraca ze parzy w rece i nie da sie utrzymac
a przy lekkim docisnieciu poprostu zwalnia i praktycznie sie zatryzmuje....
robilem farecla G3 + woda
woda jest konieczna i to nie troszke od czasu do czasu a dosc duzo
moja kątówka boscha 650W + gabka srednio twarda i po 30s maszynka jest tak goraca ze parzy w rece i nie da sie utrzymac

robilem farecla G3 + woda
woda jest konieczna i to nie troszke od czasu do czasu a dosc duzo

mowie ze nie da sie ta maszynka ktora pokazal sweeper.... czytaj ze zrozumieniem 
pisalem:

pisalem:
katowka - ma wiatraczek oczywiscie... i grzeje sie glownie przekladnia a nie silnik... poza tym mniejsze obroty to mniejsza moc a co za tym idzie mniej pradu w uzwojeniach i mniej ciepla wydizelonego.... przelozenie w katowce tez jest nie liche....Lodoo pisze:no jak ktos ma duuuuzo czasu i ierpliwosci to czemu nie... ale nie ma mowy o wypolerowaniu tym auta w 1 dzien