Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witam,
Odkąd posiadam R5 mam problem z biegiem jałowym. Mianowicie silnik pracuje normalnie ale po wysprzęgleniu potrafi zgasnąc. Nie trzyma także wtedy równych obrotów i się krztusi. Niikt nie jest mi wstanie odpowiedziec dlaczego tak sie dzieje. Wiem, że ten problem jest W R5 i R19. Wymieniałem silnik krokowy, filtr paliwa, filtr powietrza i nic. Czy może to byc coś z gaźnikiem Czy gdzie indziej tkwi problem
jakby łapał lewe powietrze to nie gasłby na jałowym tylko chodziłby nierówno i miał podwyższone obroty, przez pompkę przyspieszacza tez nie powinien silnik gasnąć
Jest gaźnik a obok niego jest silniczek krokowy, który wymieniłem bo myślałem, że to przez to, ale po założeniu nowego było to samo. Właśnie możliwe tez, że gdzieś to lewe powietrze może łapac bo nie trzyma równych obrotów na jałowym i sie krztusi. Paliwo to bezołowiowa 95. Myślałem też nad regulacją gaźnika, ale z tego co sie zorientowałem to może pomóc ale za to będzie więcej palił. Wolałbym znaleśc prawdziwą przyczyne. Sprawdzę ten elektrozawór jak narazie.