Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

R5 gaśnie na biegu jałowym CZEMU ????

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

sims64

R5 gaśnie na biegu jałowym CZEMU ????

Post autor: sims64 »

Witam,
Odkąd posiadam R5 mam problem z biegiem jałowym. Mianowicie silnik pracuje normalnie ale po wysprzęgleniu potrafi zgasnąc. Nie trzyma także wtedy równych obrotów i się krztusi. Niikt nie jest mi wstanie odpowiedziec dlaczego tak sie dzieje. Wiem, że ten problem jest W R5 i R19. Wymieniałem silnik krokowy, filtr paliwa, filtr powietrza i nic. Czy może to byc coś z gaźnikiem ?? Czy gdzie indziej tkwi problem ??
Karol

Post autor: Karol »

jeżeli masz na gaźniku to w 100% elektrozawór, albo nie dochodzi prąd do niego, innej opcji niema ;-). Znajduje się z tyłu gaźnika.
sebasport

Post autor: sebasport »

Albo dostaje lewe powietrze albo regulacja gaznika ;-)
cyp

Post autor: cyp »

no panowie z tego co ja sie orientuje to w gazniku nie ma silnika krokowego ;)
Awatar użytkownika
krysiun

Post autor: krysiun »

wykręć dyszę biegu jałowego i przedmuchaj - powinno pomóc

P.S.

Jaki gażnik - Weber dwugardzielowy - sprawdz pompkę przyśpieszacza i nieszczelności moze ma \

Jak napisał SEBASPORT - moze łapać lewe powietrze
R5 1.4 - GTT

GG: 645045
Karol

jakby łapał lewe powietrze to nie gasłby na jałowym tylko chodziłby nierówno i miał podwyższone obroty, przez pompkę przyspieszacza tez nie powinien silnik gasnąć
Qucor

Post autor: Qucor »

Może zacznijmy na jakim paliwie jeździsz ??
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

cyp pisze:no panowie z tego co ja sie orientuje to w gazniku nie ma silnika krokowego
prawdopodobnie to nie silnik krokowy
tel. 694-451-356
Obrazek
sims64

Jest gaźnik a obok niego jest silniczek krokowy, który wymieniłem bo myślałem, że to przez to, ale po założeniu nowego było to samo. Właśnie możliwe tez, że gdzieś to lewe powietrze może łapac bo nie trzyma równych obrotów na jałowym i sie krztusi. Paliwo to bezołowiowa 95. Myślałem też nad regulacją gaźnika, ale z tego co sie zorientowałem to może pomóc ale za to będzie więcej palił. Wolałbym znaleśc prawdziwą przyczyne. Sprawdzę ten elektrozawór jak narazie.
Karol

Jak możesz to wrzuć jakąś fotkę, żeby było jasne co tam się znajduje, będzie łatwiej zlokalizować przyczynę ;-)
Awatar użytkownika
cyklista

Post autor: cyklista »

Krystian pisze:wykręć dyszę biegu jałowego i przedmuchaj - powinno pomóc
masz dysze wolnych obrotów brudna (biegu jałowego)
lodoo
Post autor: lodoo »

jak jest krokowy to nie mozesz miec gaznika tylko masz wtrysk.... jak masz gaznik to krokowego nei ma prawa byc....

pokaz fotke silnika na ktorej cos bedize widac... bez puszki filra powietrza....
sims64

Aha ... :oops: Wieczorem postaram się wrzucic foty.
sims64

Dopiero teraz wklejam bo z aparatem mialem problem.

Obrazek
Obrazek
sims64

Na tym zdjeciu powyżej widac silnik krokowy i kawałek gaźnika :)
ODPOWIEDZ