Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Rosic - Renault Laguna 2.0 16V Executive '99

Tutaj prezentujemy nasze auta, inne niż Renault 5

Moderator: Moderatorzy

Gofer22

Post autor: Gofer22 »

Ale 5 sie chyba nie pozbywasz??
Sweeper

Post autor: Sweeper »

no i gratulacje :)
niech Ci służy...
żuwik

Post autor: żuwik »

Monster - styl zapewne. Z całym szacunkiem, ale po 5ce chyba nic stylowego Ci się nie trafiło ;)
Sweeper

Post autor: Sweeper »

bo francuskie autka są jak francuska miłość - raz sprobujesz to już nigdy nie zapomni tej przyjemności ;P
i sorry za OT, ale jeździłem wieloma samochodami i tylko francuskie dawały mi prawdziwą przyjemność z jazdy (w tym m.in. Laguna I)
Awatar użytkownika
76stitch

Post autor: 76stitch »

bo faktycznie mają coś w sobie :-D
Maolat

Post autor: Maolat »

Sweeper pisze:bo francuskie autka są jak francuska miłość - raz sprobujesz to już nigdy nie zapomni tej przyjemności ;P
i sorry za OT, ale jeździłem wieloma samochodami i tylko francuskie dawały mi prawdziwą przyjemność z jazdy (w tym m.in. Laguna I)
Zgadzam sie! Mialej juz 8 aut .. kazde Francuskie i za kazdym razejm bylem/jestem zadowolony :)

A laguna jest ciekawym nabytkiem :)
Rosic

Post autor: Rosic »

Co do 5tki, to będę się musiał pozbyć chyba. Raz, że mi się strasznie z Beatą kojarzy, a to na samopoczucie dobrze nie wpływa, a dwa że nie stać mnie na ubezpieczenie dwóch aut, bo to w sumie wyszło by jakieś 1600 funtów na rok jak nie więcej!

Laguną mi się na razie jeździ świetnie i doszedłem do wniosku, że wcale taka wolna nie jest... Na początku mi się wydawało muł straszny, ale w danych ma niecałe 10s do 100. Poza tym dziś pokonałem wszystkie zakręty na drodze do i z pracy przy takiej prędkości jak 5tką... i nie było ich czuć, a w 5tce wydawało się, że nie dużo do granicy zostało :D No i najważniejsze... kilka mil przed domem mam naprawdę dużą górę, oprócz GTT i GTE nie jechałem jeszcze autem które wjechałoby tam na 5tce... Laga dziś właśnie to zrobiła :D co prawda nie chciała przyspieszać, ale utrzymała prędkość, a to już naprawdę wyczyn. Więc nie jest wolna, tylko w niej nie czuć ani przyspieszeń anie prędkości :D
lodoo
Post autor: lodoo »

eeeeee starzejesz sie...... :-P
Rosic

Post autor: Rosic »

Niewątpliwie LoDoo... Niestety =]
Maolat

Post autor: Maolat »

Rosai co do pokonywania zakretow to tak jest ... puzlem u mnie caly czas moge jechac 60-70 i nei boje sie zakrecac a GTT niekiedy myslalem ze mi ucieknie na bok :P masa wiekszy rozstaw osi inaczej sie jedzie :)
żuwik

Potwierdzam, też to mam ;)
supermonster

Post autor: supermonster »

żuwik pisze:Monster - styl zapewne. Z całym szacunkiem, ale po 5ce chyba nic stylowego Ci się nie trafiło ;)
No w sumie tak - Accord był paskudny, Punto do dupy a na 323 to już w ogóle patrzeć nie można. Echhh...
lodoo
Post autor: lodoo »

dziwna teoria.... ciezsze auto lepiej sie prowadzi i szybciej pokonuje zakrety... hmmm

to autobusy powinny skrecac w miejscu przy 200km/h w takim razie :mrgreen:
żuwik

Nie do końca. Przy niskiej prędkości mniejsza masa daje mniejszą bezwładność, dzięki czemu małe autka fajnie mykają między słupkami na KJSach. Ale jak masz wybrać zakręt z dużą prędkością to braknie Ci masy ( T = [mi] * N, gdzie N=m*g ). Natomiast większa bezwładność nie będzie miała znaczenia ze względu na zwiększony rozstaw kół i nieraz obniżony środek ciężkości.

Monster - nie pomyliłem się podejrzewając, że nie dostrzeżesz różnicy między "ładny" a "stylowy". BTW. Accord gdyby nie felga też nie wzbudziłby ochów i achów swoim fantazyjnym designem.
graczu

Post autor: graczu »

a tam, mazdziocha jest fajna - tyle ze troszke pospolita :)
w ogole zawsze kupujac nowe auto sie cieszymy, wiec nie zmniejszajmy chwil radosci nowym nabytkiem
Zablokowany