Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Rosic - Renault Laguna 2.0 16V Executive '99
Moderator: Moderatorzy
Zgadzam sie! Mialej juz 8 aut .. kazde Francuskie i za kazdym razejm bylem/jestem zadowolonySweeper pisze:bo francuskie autka są jak francuska miłość - raz sprobujesz to już nigdy nie zapomni tej przyjemności
i sorry za OT, ale jeździłem wieloma samochodami i tylko francuskie dawały mi prawdziwą przyjemność z jazdy (w tym m.in. Laguna I)

A laguna jest ciekawym nabytkiem

Co do 5tki, to będę się musiał pozbyć chyba. Raz, że mi się strasznie z Beatą kojarzy, a to na samopoczucie dobrze nie wpływa, a dwa że nie stać mnie na ubezpieczenie dwóch aut, bo to w sumie wyszło by jakieś 1600 funtów na rok jak nie więcej!
Laguną mi się na razie jeździ świetnie i doszedłem do wniosku, że wcale taka wolna nie jest... Na początku mi się wydawało muł straszny, ale w danych ma niecałe 10s do 100. Poza tym dziś pokonałem wszystkie zakręty na drodze do i z pracy przy takiej prędkości jak 5tką... i nie było ich czuć, a w 5tce wydawało się, że nie dużo do granicy zostało
No i najważniejsze... kilka mil przed domem mam naprawdę dużą górę, oprócz GTT i GTE nie jechałem jeszcze autem które wjechałoby tam na 5tce... Laga dziś właśnie to zrobiła
co prawda nie chciała przyspieszać, ale utrzymała prędkość, a to już naprawdę wyczyn. Więc nie jest wolna, tylko w niej nie czuć ani przyspieszeń anie prędkości 
Laguną mi się na razie jeździ świetnie i doszedłem do wniosku, że wcale taka wolna nie jest... Na początku mi się wydawało muł straszny, ale w danych ma niecałe 10s do 100. Poza tym dziś pokonałem wszystkie zakręty na drodze do i z pracy przy takiej prędkości jak 5tką... i nie było ich czuć, a w 5tce wydawało się, że nie dużo do granicy zostało

Nie do końca. Przy niskiej prędkości mniejsza masa daje mniejszą bezwładność, dzięki czemu małe autka fajnie mykają między słupkami na KJSach. Ale jak masz wybrać zakręt z dużą prędkością to braknie Ci masy ( T = [mi] * N, gdzie N=m*g ). Natomiast większa bezwładność nie będzie miała znaczenia ze względu na zwiększony rozstaw kół i nieraz obniżony środek ciężkości.
Monster - nie pomyliłem się podejrzewając, że nie dostrzeżesz różnicy między "ładny" a "stylowy". BTW. Accord gdyby nie felga też nie wzbudziłby ochów i achów swoim fantazyjnym designem.
Monster - nie pomyliłem się podejrzewając, że nie dostrzeżesz różnicy między "ładny" a "stylowy". BTW. Accord gdyby nie felga też nie wzbudziłby ochów i achów swoim fantazyjnym designem.