Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
pozamieniaj te linki na miniaturki ( klikasz na fotosiku pod danym zdjęciem pobierz pozostałe kody, kopiujesz link miniaturki na forum i wklejasz w poście w miejscu tych linków)
Tak jak myślałem, pompe wspomagania masz pod alternatorem? i dla tego nie ma tam łapy do silnika tylko jest łapa od góry. Jak możesz to proszę o fotke od strony rozrządu i pompe wspomagania jakby się złapało też byłoby fajnie
pompa jest dość głęboko, może nie być widoczne na zdjęciach gdzie dokładnie się znajduje, ale postaram się zrobić fotki uwzględniając pompę wspomagania
ciekawe czy nie dałoby sie spasować głowicy z 1.9 td i uturbić silniczek 1.6
ponieważ na moje oko to te silniki nie wiele sie różnią a chyba byłoby troszke mniej roboty.
jak chcecie sie bawić ze spasowywaniem głowicy z turbodiesla do benzyny to może lepiej kupcie volvo 440 z silnikiem benzynowym 1,7 turbo... będzie taniej niż uturbianie benzynówki głowicą od diesla...
cos ci sie pomylilo kolego.... mowa tu o wsadzeni glowicy z 1,9TD do 1,6D
co jak by nie atrzec jest glupim pomyslem, bo duuuuzo prosciej jest przeszczepic caly silnik... po cholere meczyc sie jeszcze z przekladka glowicy.... latwiej wyjac i wsadzic caly silnik... nie mowiac o dobraniu prawidlowej mieszanki - 1,6 potrzebowaloby mniej ropy niz 1,9....
to rzeczywiście mi sie pomyliło... a co do tego to jest jedna zasadnicza kwestia - na ile różnią się głowice z 1,6d i 1,9td... i czy będą pasować kanały wodne i olejowe...