Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Straszne bicie lewego koła przy skręcie w prawo

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kkrasnall

Straszne bicie lewego koła przy skręcie w prawo

Post autor: kkrasnall »

Opis sprawy : Mianowicie przy skręcaniu ostrym w prawo zaczyna latać mi lewe koło; łożysko, półosie, gałki, amory, sprężny, łożyska mcpersonów i ich gumy są nowe. mechanik który mi naciskał łożysko powiedział że mam wyklepane gniazdo na piaście i łożysko będzie krzywo siadać i szybciej się zużyje. czy to może być powód tych drgań na kole?? przed zmianą łożyska było tak samo. :-(
pozdrawiam i czekam na pomoc, bo mnie to niesamowicie irytuje. :evil: :evil: :evil:
wsmpw

Post autor: wsmpw »

zmieniałeś koła z lewego na prawe?
lodoo
Post autor: lodoo »

ale widzialaes jak lata czy czujesz na kierownicy?
podejrzewalbym raczej przegub...
Awatar użytkownika
kkrasnall

koła są na swoim miejscu, a półosie są nowe. Znajomy mi mówił że miał kiedyś takąsytuacje w Renault Fuego i był to wina dyferencjału, któreś łożysko mające luzy przy obciążeniu dawało taki efekt. jak myślicie czy to może być to??
Awatar użytkownika
renata

Post autor: renata »

łożysko, mam to teraz w twingo.. buczy i przy 100km/h drgania kiery ;-)
lodoo

musialbys podmienic na szybko piaste na inna i zobaczyc.... 8 srub + 4 od kola i po robocie :-D
jak bicie kola to nie wydaje mi sie zeby to bylo lozysko ale....

mi latala kierownica jak mi sie rozsypalo lozysko krzyzaka polosi lewej... czyli to wchodzace w dyferencjal ale to latala zajebiaszczo mocno przy 30km/h nawet przy jezdzie na wprost...

zapytam ponownie... widziales jak lata kolo czy czujesz to na kierownicy?
Yakkul

Post autor: Yakkul »

może to śmiesznie ale masz wyważone koła? przypadkiem kiedyś miałem podobny problem i okazało się że panowie na wulkanizacji nie wykazali się
Awatar użytkownika
kkrasnall

lodoo - czułem, ale popaterze, tylko to trudne przy takich prędkościach :mrgreen:
mój sąsiad ma wulkanizacje i on mi wyważał koła i wiem że jest ok bo nawet kiedyś sam pracoawałem u niego na wyważarce.
lodoo

to niech ktos wsiadzie i jezdzi wkolko a ty patrz z zewnatrz na kolo
Awatar użytkownika
kkrasnall

sprawdzone. łożysko się rozlatuje :-( a takie nowe było :-( . i będzie potrzebna wymiana piasty bo nie chce jeżdzić na przetaczanej. suma sumarum można zamknąć temat.
lodoo

poczekamy... ;-) daj znac po wymianie czy jest ok
Awatar użytkownika
kkrasnall

heh byłem pełen nadzieji ale to też nie to :evil: :evil: :evil:
Jakieś propozycje??
lodoo

polos......
kuba

Post autor: kuba »

dzwignij koło na lewarku stabilnym i jedz autem jak bedzie biło przy skrecie to 99%półos
lodoo

zebys dobrze zrozumial - nie jedz :-D tylko odpal wrzuc bieg i niech sie obraca w powietrzu i skrecaj ;-) hamulce i porzadny klocek albo koziolek koniecznie... nie na lewarku....
ODPOWIEDZ