Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
łoooooooo pierwsze to MEXYK słynny a drugi to temperatura powietrza w kolektorze ssącym może ktoś cos takiego ma bo obydwie części z tego co mi wiadomo są drogie bardzo w Serwisie (czytaj nowe)
czujnik to termistor ntc 3.3k om możesz sobie kupić taki za 50 gr w sklepie z elementami elektronicznymi i obciąć tego co wystaje i przylutować to wystających nóżek nowy
W końcu nie padła właściwa nazwa To pierwsze to silniczek krokowy oczywiście. Wersja do 1.4 i 1.7 monowtrysk.
I pytanie - skąd wiadomo że zepsuty? Jakie objawy? He he a może klasyczne wysokie obroty w 1.4 ?
silniczek wygląda podobnie jak w r19 1.7 -kupisz na szrocie ale najpierw sprawdź czy rzeczywiście jest zepsuty.
Czujnik też wygląda jak do r19 1.7- kupno nowego raczej trzeba wsadzić między bajki, też raczej szrot i liczyć na to że się dobry trafi. Przerabiałem jakieś dwa lata temu obydwa te tematy.
Co do termistora zamiast czujnika to trza wiedzieć jaki termistor zastosować bo z tego co pamiętam to czujnik nie ma charakterystyki liniowej a termistory są różne, oczywiście można jeszcze zrobić do termistora odpowiedni układ elektroniczny żeby dopasować jego charakterystykę.
Podczepię się pod temat, pytanie mam następujące, co to za część, ta zaznaczona na zdjęciu kółkiem, wpięta w cewkę zapłonową, przykręcona pod tą samą śrubę co cewka.
możesz podlutować na kabelku dowolny kondensator o podobnej pojemności ze sklepu elektronicznego za 50 groszy czy tam złotówkę lub wrzucić kondensator z dowolnego innego auta
Dzięki Lodoo za radę, po obejrzeniu tego mojego kondensatora, doszedłem do wniosków że wygląda jakby go rozsadziło od środka, mam oddzielnie " dupkę" i obudowę z kondensatorem, nie mogę ich złożyć bo kondensator jest wypukły a w odlewie plastikowym, w tej dupce z masą, widać że wcześniej był wklęsły. Nie wiem czy napisałem to w sposób zrozumiały, ale wygląda na to, że ten kondensator spuchł, ale czemu, skok napięcia? temperatura?