Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Belka tylna - ocena stanu używanej
Moderator: Moderatorzy
Belka tylna - ocena stanu używanej
Ktoś regenerował belkę w swojej Renacie? Ceny za taką usługę są wysokie, więc się mocno waham nad oddaniem swojej. Na szrocie można kupić używaną belkę za około 150 zł, ale czy ktoś wie jak ocenić stan belki bez zakładania jej do samochodu?
W sumie fakt, Łukasz sam tego nie zrobi, brak warunków... ale może znajomy w warsztacie by go przyjął? Moim zdaniem nie ma co srać kasą. Piotrek zrobił to sam, przejżałem pobieżnie jego temat, ma tam zdjęcia tego co zostało z łożysk. Chłopak mieszka w Kielcach i z tego co pisze to ma garaż... można spróbować się dogadać. A na pewno nie zaszkodzi zapytać co i jak.
Nie chciałoby mi się bawić w regeneracje, za dużo z tym roboty, a i efekt trudny do przewidzenia. Przeważnie po tylu latach belka wymaga czegoś więcej niż wymiany łożysk.
http://www.peugeot-citroen.com/
Na tej stronie jest trochę informacji o belkach w Peugeot i Citroenie. Po przeczytaniu tego i obejrzenia przykładów, odechciewa się regenerować. Dlatego interesuje mnie informacja, jak mogę ocenić stan belki ze szrotu, to rozwiązanie na pewno będzie szybsze i tańsze.
http://www.peugeot-citroen.com/
Na tej stronie jest trochę informacji o belkach w Peugeot i Citroenie. Po przeczytaniu tego i obejrzenia przykładów, odechciewa się regenerować. Dlatego interesuje mnie informacja, jak mogę ocenić stan belki ze szrotu, to rozwiązanie na pewno będzie szybsze i tańsze.
Jak mają narzędzia i doświadczenie to wymieniają w dwie godziny, ja nie mam ani jednego ani drugiego, więc zejdą mi zapewne dwa dni, o ile uda mi się w ogóle skończyć. Poza tym, za cenę jednego nowego łożyska mam całą belkę, która możne być jeszcze w całkiem niezłym stanie. Ważne by wybrać tą najlepszą z dostępnym na szrocie. I o to pytam, jak ocenić stan takiej belki.
pug i cytryna to inne belki... renowkowych malo kto chce sie podjac 
kup na allegro z auta rozbieranego w miare swiezego
na szrotach to ojojoj...
bez specjalistycznego sprzetu regeneracja to troche trudna sprawa... opis jest tez w serwisowce...
poza lozyskiem jeszcze tuleje trzeba wymienic... probowalem kiedys sam i wiecej tego nie tykam...
jeszcze jedno - belka gtt/gte/rapid/express (4 drazkowa) nie ma lozyska przez co jest trwalsza i latwiejsza w regeneracji - wymienia sie tylko tuleje
postaraj sie taka dopasc... w razie czego 2 tuleje 5 dyszek kosztuja...
albo z clio 1 w dobrym stanie i juz...

kup na allegro z auta rozbieranego w miare swiezego

bez specjalistycznego sprzetu regeneracja to troche trudna sprawa... opis jest tez w serwisowce...
poza lozyskiem jeszcze tuleje trzeba wymienic... probowalem kiedys sam i wiecej tego nie tykam...
jeszcze jedno - belka gtt/gte/rapid/express (4 drazkowa) nie ma lozyska przez co jest trwalsza i latwiejsza w regeneracji - wymienia sie tylko tuleje
postaraj sie taka dopasc... w razie czego 2 tuleje 5 dyszek kosztuja...
albo z clio 1 w dobrym stanie i juz...