Witam wszystkich!!!
Ponieważ nieuchronnie zbliżam się do starości

trzeba odświeżyć dawno zapomniane pasje motoryzacyjne - dlatego postanowiłem nabyć R5. W jakiej wersji jeszcze nie wiem, bo nie dość, że niewiele tego dostępne to z reguły "zagazowane" albo bo "tuningu" ja szukam "klasyka" takiego co nie było dłubane. Zadanie jakie sobie stawiam to przywrócenie do stanu "fabrycznego". Mam już pewne doświadczenie w branży - posiadałem dwie Calibry -jedną 2.0 8v i drugą 2,5 V6 - w której poza przywróceniem sprawności mechanicznej uzupełniłem nawet wszystkie zaślepki i inne takie pierdółki na które "normalny" użytkownik nie zwraca uwagi. Posiadam jeszcze dwa samochody Renault - Scenic II oraz Megane II 3D - oba z silnikami 1.6 benzyna. Przez to nauczyłem się obracać w Dialogys i klasycznie zawsze sprawdzam czy dana część nie jest przypadkiem tańsza w ASO jak na internecie - co nieraz można się przekonać zwłaszcza w przypadku uzupełniania ubytków wnętrza. Aktualnie rozważam zakup CLIP, ale wiem, że przy R5 nie za bardzo mi się przyda a w zasadzie wcale - ale lubię dłubać i to dla tych pozostałych aut. Wracając do głównego nurtu - remont R5 zacznę oczywiście od zrobienia blacharki o ile będzie taka potrzeba - ale nie samemu - nie będę się z tym porywał - natomiast elektryka i mechanika będzie już należała do mnie

Jeśli ktoś przypadkiem zna kogoś kto rozważa sprzedaż auta, ale nie chce oddać jakiemuś "rzeźnikowi" to proszę o kontakt

Tymczasem pozdrawiam