Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Regulacja Solex'a 32BIS
Moderator: Moderatorzy
Dysze są na swoim miejscu, każda ma inny gwint i nie da się inaczej ich wkręcić. Spróbuje wciągnąć powietrze i zobaczymy co będzie. Jeśli chodzi o komorę pływakową to jest nowy zawór, wszystko spasowane, nie przelewa się z komory pływakowej.
[ Dodano: 28 Listopad 2010, 20:53 ]
A i silnik na ciepłym regulowałem.
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 08:04 ]
Poczytałem, między innymi ten temat viewtopic.php?t=5766&postdays=0&postord ... a&start=15 wychodzi na to że mam uszkodzony moduł zapłonowy, ale jeszcze raz go sprawdzę.
Czy ze zdjęć które dałem na forum możecie mi potwierdzić że na bank mam podciśnieniową regulacje zapłonu? A nie platynki.
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 08:26 ]
Przestudiowałem dokładnie serwisówkę solexa, wynika z niej, że element który miałem wciśnięty z zewnątrz w jedną z rurek, powinien być w środku. Wygląda to jak zaworek, a konkretnie, jest to wytoczony taki czop w którym na sprężynce chodzi kuleczka metalowa, całość ma kolor srebrny, nie dam rady tego wywlec bez uszkodzenia, więc jeśli ktoś ma tą część, proszę o pomoc!
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 08:36 ]
I jeszcze jedno, czy pod membranę przyśpieszacza, wchodzi jakaś sprężynka?
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 09:45 ]
Z tego co się zorientowałem część której mi brakuje, podobno pasuje od favoritki...
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 14:51 ]
Potrzebny mi zawór pompki przyśpieszacza. Od Favority nie pasuje jak na razie.
[ Dodano: 28 Listopad 2010, 20:53 ]
A i silnik na ciepłym regulowałem.
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 08:04 ]
Poczytałem, między innymi ten temat viewtopic.php?t=5766&postdays=0&postord ... a&start=15 wychodzi na to że mam uszkodzony moduł zapłonowy, ale jeszcze raz go sprawdzę.
Czy ze zdjęć które dałem na forum możecie mi potwierdzić że na bank mam podciśnieniową regulacje zapłonu? A nie platynki.
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 08:26 ]
Przestudiowałem dokładnie serwisówkę solexa, wynika z niej, że element który miałem wciśnięty z zewnątrz w jedną z rurek, powinien być w środku. Wygląda to jak zaworek, a konkretnie, jest to wytoczony taki czop w którym na sprężynce chodzi kuleczka metalowa, całość ma kolor srebrny, nie dam rady tego wywlec bez uszkodzenia, więc jeśli ktoś ma tą część, proszę o pomoc!
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 08:36 ]
I jeszcze jedno, czy pod membranę przyśpieszacza, wchodzi jakaś sprężynka?
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 09:45 ]
Z tego co się zorientowałem część której mi brakuje, podobno pasuje od favoritki...
[ Dodano: 29 Listopad 2010, 14:51 ]
Potrzebny mi zawór pompki przyśpieszacza. Od Favority nie pasuje jak na razie.
Na 100% masz moduł z podciśnieniem i rozdzielacz zapłonu a nie platynkiwilku pisze:Czy ze zdjęć które dałem na forum możecie mi potwierdzić że na bank mam podciśnieniową regulacje zapłonu? A nie platynki.

[ Dodano: 30 Listopad 2010, 14:22 ]
Możesz fotkę zapodaćPotrzebny mi zawór pompki przyśpieszacza

Mam 3 solex'y rozebrane, może coś znajdę.
Byłem z gaźnikiem u gaźnikowca by dobrać ten pitolony zawór. Okazało się że korpus jest uszkodzony, tzn podstawa, bo śruba od składu mieszanki ułamała sie i utknęła w podstawie, nie da rady tego rozwiercić, coś tam jeszcze było spieprzone... yhh. Więc szukam całego gaźnika. nie musi mieć membranek, dysz i takich tam, musi mieć tylko tą śrubkę od składu. Pozdrawiam!!
A zdjęcia http://www.gaznik.pl/gazniki_solex-zdjecia.html na samym dole solex 32 bis.
A zdjęcia http://www.gaznik.pl/gazniki_solex-zdjecia.html na samym dole solex 32 bis.
pisałem na meila do kumpla-cena: 99pln (nie wiem czy to dużo czy mało ale u nas na szrocie za byle gaźnik krzyczą 150pln). Decyzje pozostawiam Tobie, zdjęcia będe miał po niedzieli. Do ostatnich dni życia jego r9 gaźnik działał be zarzutu. Odpisz czy cena Ci odpowiada bo jak nie to nie będę sobie dupy zawracał ze zdjęciami. Kumpel siedzi w niemczech i ja mam dostęp do niego do garażu ale muszę jechać 10km.