Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

problemy z gazem ?? w miare możliwości pomogę

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

lodoo
Post autor: lodoo »

zachciej moze przeczytac od poczatku temat... a jak za malo to wpisz w wyszukiwarce naszego forum BLOS
jak malo to poszukaj opinii na google
nie znalazlem negatywnej opini na temat blosa i zdecydowalem sie... nie zaluje ani grosza!

stitch - sprawdz kopulke... ja kupilem nowa beru i po pol roku zaczal mi prychac na gazie, wmienilem swiece i przewody i to samo... jako ze kopulka byla nowa to nie zagladalem - az w koncu zajrzalem... okazalo sie ze 1 styk ma okopcony i taki pooblepiany odpryskami czy czyms... musiuala byc wadliwa... po zmianie jak reka odjal... inna jakosc zycia :-D hehehe

sprawdz dla swietego spokoju....
Awatar użytkownika
76stitch

Post autor: 76stitch »

sprawdzę mam drugą nowa w zapasie ;-)
shogun

Post autor: shogun »

Witam :) ponownie doradźcie co zrobić żeby ta moja zapalniczka R5 1,4 na monowtrysku brała mniej gazu ? teraz jest ok 9,5L/100km przy normalnej ,mieszanej jezdzie. Wymieniłem reduktor nawet elektro zawór bo były juz naprawde stareeee i kłopotliwe. Wszystko zostało wyregulowane na analizatorku spalin i dupa .. spala tyle samo co na starym . Plusem jest to ze ten da sie regulowac z starym było troche problemów.

z góry dzieki za odpowiedz:D
Qucor

Post autor: Qucor »

No trudna sprawa :lol:

Jak dla mnie to sprawdz:
- świece
- filtr powietrza
- sprawdz ciśnienie w oponach

Może to i normale pierdułki ale ważne przy spalaniu...
Ja kontroluję takie rzeczy i spalanie na 1,7 gaźnikowym mam 9L/100 przy mieszanej jeździe...

Pozodzenia 8-)
lodoo

mniej wciskaj gaz :-D jaka instalacja?? sruba czy pod lambde?

a odpowiedz jest prosta - zamontuj BLOS'a :-D bedize palic mniej i jezdzic lepiej ;-] ale t ojzu mowilem...
shogun

Co do świec chyba wymieniane w tam tym roku ale jeszcz wtedu jej nie była moja:) ale jak cos kasy przybedzie swiece kabelki i kopułke wymienie. Filtr wymieniłem w listopadzie 07. cisnienie w oponkach w normie staram sie sprawdzac:)
- NIoo i nie szaleje nia za bardzo bo wtedy brała by mi ze 12L/100 hehehe;p
a BLOS mysle nad tym ale musiał bym zmienic dolot powietrza zrzucić pudło z filtra, chyba gdzies na allegro widziałem takie koncówki na gaznik zrobic cały dolot filtr stozkowy tez nie wiem jak duzy bo jest tego masa.

A wracajac do reduktora to LANDI 98LE czy jakoś tak na śrubę:) bez zadnej zbednej elektroniki.

koszt BLOS-a z wszystkimi dodatkami dolot filtr itd. to ok 500zł tak mniej wiecej wyliczyłem wartooo wogóle to inwestowac w babcie ???? duzo spadnie na spalaniu ???

ps. dzieki za info i pomoc:)
Hormon

Post autor: Hormon »

Shogun moja renia tez pali około 12l czasem 14l gazu na 100km, na początku mnie to niepokoiło , wymieniłem świecę, przewody, sprawdziłem kopułkę, ciśnienie w oponach taki jak ma być, dalej spalanie tak jak było na początku. Przy kupnie koleś zapewniał mnie ze 10l na 100km nigdy nie przekroczył chodź miał ciężką nogę. Jedyne co mi zostało to wymiana filterka. Byłem tez na ustawianiu gazu.
shogun

dlatego własnie sie zastanawiam czy w moim wypadku (w/w) czy wogóle warto wrzucać te 500zł w BLOS-a czy raczej robić cos innego dalej reanimowac renie:)
- pozdro
lodoo

na to czy warto musisz sobie sam odpowiedziec - moim zdaniem tak :-)

nie licz na to ze bedize ci palic 5l mniej.... moze bedize to litr - poltora...

mi spadlo z okolo 12 na powtarzalne 10,5 w 1,7 GTE
Awatar użytkownika
76stitch

no to mam kolejne pytanie odnośnie gazu, czy jest to możliwe żeby stycznik chyba raczej - (elektrozawór) sam się wyłączał czy mogę mieć zanikające zasilanie tego elektrozaworu, styki sprawdzałem niby jest ok.
lodoo

teoretycznie to mozliwe... to tylko kabelki ;-) elektrozawory sa 2 - jeden przy butli i drugi przy reduktorze....
Awatar użytkownika
76stitch

jak to sprawdzić żeby było dobrze
lodoo

sluchac czy pykaja odlaczajac raz jeden raz drugi... a filterek przy tym zaworze przy reduktorze nie zapchany??
Awatar użytkownika
76stitch

jak jechałem i zaczęła gasnąć to było słychać pyk pyk i za którym razem złapało
lodoo

to jak pyka to eni problem samych elektrozaworow - bo pykaja - a raczej ich sterowania (centralka) lub okablowania.... one sa polaczone w szereg wiec wystarczy ze jeden bedize sie zamykal i drugi otwarty nie pomoze....
ODPOWIEDZ