Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Jaki jest gwint wewnetrzny w drazkach skretnych tył

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

gufner

Jaki jest gwint wewnetrzny w drazkach skretnych tył

Post autor: gufner »

No heja. Musze wyspawac sobie wybijak drążków. Ale powiedzcie mi jaki tam jest gwint co bym dospawal odpowiedznia srubę. Jak polazlem do sklepu i uslyszalem cene za wybijak 200zł to postanowilem wyspawac sobie i czesc :-) Pozdrawiam i dziekowac z odpowiedz :-D
kuba

Post autor: kuba »

Śrubka 10 zwykły gwiny bardzo prosto zrobic taki wybijak
lodoo
Post autor: lodoo »

M10 prawy gwint :-)

nie potrzebny wybijak - wystarczy kawalek rury, 2 nakretki, pret gwintowany i gruuube podkladki tak z 8mm...

opierasz rure o belke, wkrecasz pret potem podkladki na pret tak zeby oparly sie o rure i nakretke wkrecasz i ona opierajac sie o rure poprzez podkladke, ciagnei pret razem z drazkiem...

kumasz?? :-)

najlepiej jak pret bedize twardy (8,8), coc ja robilem na 5,8 i tez dal rady...

wazne zeby pret wkrecic mooocno do oporu (poprzez zakontrowane nakretki na przyklad)
gufner

Post autor: gufner »

Jasne ze kumam :-) Genialne w swej prostocie :-) No to teraz tylko pogoda moze mnie powstrzymac. Do dzieła :-) Dzieki wielkie :-)
wsmpw

Post autor: wsmpw »

a jak wbijacie spowrotem te drążki ja wogóle nie rozumiem co jest w środku tej belki że trzyma te wałki z wielowpustami??? ja mam łożysko na obudowie.......
lodoo
Post autor: lodoo »

w srodku jest tak isa wielowpust jak na zewnatrz...
trzeba trafic wieloklinem w swoje miejsce i w srodku i na zewnatrz...
jak nie chce wlezc to minimalnie wahacz ruszyc w gore/w dol i znow probowac - lekko stukac, i tak do skutku, jak trafi to bedize czuc to pod mlotkiem :-) i mozna wbic do konca, zostawiajac okolo 0,5-1cm wolnej przestrzeni miedzy gniazdem w belce a drazkiem (tzn drazek ma wejsc na 0,5-1cm wglab belki)

aha - dodam ze te nakretki i srube trzeba nasmarowac ;-) mimo iz kreci sie powoli to tarcie jest bardzo duze i robia sie cieple :-) a ze smarem duzo latwiej idzie :-)
ODPOWIEDZ