Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Jakie heble w GTE?
Moderator: Moderatorzy
Jakie heble w GTE?
Będę zakładał nowe hamulce do trupka. Zastanawiam się jakie kupić (tarcze + klocki) przy założeniu że troszkę będę upalał na torze i muszą wytrzymać. W intercars oczywiście wybór spory.
Przy okazji - jakie większe zaciski można dostać (od jakiego auta) i przeszczepić żeby lepiej hamować? Podobno podchodzi z czegoś plug'n'play
Przy okazji - jakie większe zaciski można dostać (od jakiego auta) i przeszczepić żeby lepiej hamować? Podobno podchodzi z czegoś plug'n'play
jak chcesz seryjne lepsze to jakies brembosy te lepsze (chyba turbo sie nazywaja), nie MAX.... ewentualnie jakies inne dobre firmowe ale w innych w modelach to sie nie orienuje
do tego klocuszki ferodo DS i hamowanie jest bardzo dobre
wieksze - pasuja z clio/R19 16V tarcze i zaciski plug and play
albo pogadaj z kidziem i zapodaj z k-tec hamowanie
foggi mowil ze tez da sie jakies duze tarcze dac bo wymiarami pasuja i taka przejsciowke do zacisku, ktora go oddala od srodka tarczy (na srednicy) i ma tam jakiegos magika od tego
do tego klocuszki ferodo DS i hamowanie jest bardzo dobre

wieksze - pasuja z clio/R19 16V tarcze i zaciski plug and play
albo pogadaj z kidziem i zapodaj z k-tec hamowanie

foggi mowil ze tez da sie jakies duze tarcze dac bo wymiarami pasuja i taka przejsciowke do zacisku, ktora go oddala od srodka tarczy (na srednicy) i ma tam jakiegos magika od tego
jesli chcesz zaciski z r19 czyli tarcza 259mm(GTE 238) to minimum felga 14 cali
brembo naiercane to cenowa porazka lepiej juz cos z anglii sciagac szczegolnie ze zestawiki przod tyl nawiercane frezowane mozna dostac w dobrej cenie
hamulce dostepne w k-tec hmmmm
wiem ze hamulce to podstawa ale wywalac 2000 - 2500 na same zaciski z tarczami to troszke przegiecie
wedlug mnie 259mm takie jak sa w r19 stykna spokojnie
naelzy tez pamietac ze wieksza tarcza rowna sie szybsze blokowanie kolo co wcale nie ulatwia operowania hhamulcem na torze
brembo naiercane to cenowa porazka lepiej juz cos z anglii sciagac szczegolnie ze zestawiki przod tyl nawiercane frezowane mozna dostac w dobrej cenie

hamulce dostepne w k-tec hmmmm
wiem ze hamulce to podstawa ale wywalac 2000 - 2500 na same zaciski z tarczami to troszke przegiecie

wedlug mnie 259mm takie jak sa w r19 stykna spokojnie
naelzy tez pamietac ze wieksza tarcza rowna sie szybsze blokowanie kolo co wcale nie ulatwia operowania hhamulcem na torze
biorę to pod uwagę, trzeba tutaj działać w wyczuciem bo nie wiem jeszcze jaki kapeć zapodam. Przymierzam się do 185/60/13, może jeszcze podziałam na seryjnych hamulcach i zobaczę jak się hamuje i może faktycznie lepiej/taniej będzie zrobić przeszczep z R19 16v jak sugeruje Lodoo.-=wasq=- pisze:naelzy tez pamietac ze wieksza tarcza rowna sie szybsze blokowanie kolo co wcale nie ulatwia operowania hhamulcem na torze
clio 16v foggi na to przeszedl niebo a ziemia z seria . Ja bankowo zakladam te , tylko jeszcze troche czasu bo pier musze porobic zawieche ,,,,, a narazie turbo stoi
http://www.cgbmotorsport.com/285mm-big- ... -521-p.asp
http://www.cgbmotorsport.com/285mm-big- ... -521-p.asp
Taniej Ci wyjdzie założyć 195/50 r15 i nie zamykasz sobie drogi do modyfikacji. 185/60 r13 to cholernie droga opona jest. Chyba że dalej nie możesz sprzedać tych alusów...konradmk pisze:biorę to pod uwagę, trzeba tutaj działać w wyczuciem bo nie wiem jeszcze jaki kapeć zapodam. Przymierzam się do 185/60/13, może jeszcze podziałam na seryjnych hamulcach i zobaczę jak się hamuje i może faktycznie lepiej/taniej będzie zrobić przeszczep z R19 16v jak sugeruje Lodoo.
no wlasnie jest odwrotnie... masz wieksza kontrole nad blokowaniem i latwiej jest wyczuc moment kiedy kolo hamuje na maxa a nie blokuje sie... wiem to wlasnie po przejazdzce foggiowozem na miedizance - myslalem ze wylece przez szybe-=wasq=- pisze:naelzy tez pamietac ze wieksza tarcza rowna sie szybsze blokowanie kolo co wcale nie ulatwia operowania hhamulcem na torze

Uuuu 15 to już za duże koło do R5 imho ale 14" - czemu nie. szukam właśnie na alledrogo kompletu hamulców z R19 16v, zobaczymy, może poszaleję... Aluski są wciąż do sprzedania, co chwilę ktoś dzwoni i pyta ale nie wiem czy znajdę amatora. Jak mam sprzedać za 300 zł to chyba wolę poszpanować małym kółkiem z szeroką oponą, ma to swój urok, choć praktycznie nie jestżuwik pisze:Taniej Ci wyjdzie założyć 195/50 r15 i nie zamykasz sobie drogi do modyfikacji. 185/60 r13 to cholernie droga opona jest. Chyba że dalej nie możesz sprzedać tych alusów...konradmk pisze:biorę to pod uwagę, trzeba tutaj działać w wyczuciem bo nie wiem jeszcze jaki kapeć zapodam. Przymierzam się do 185/60/13, może jeszcze podziałam na seryjnych hamulcach i zobaczę jak się hamuje i może faktycznie lepiej/taniej będzie zrobić przeszczep z R19 16v jak sugeruje Lodoo.