Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Z 1.4 T na 1.7 Pełny wtrysk
Moderator: Moderatorzy
Z 1.4 T na 1.7 Pełny wtrysk
Witam poszedł mi motor turbo chce zalozyc 1.7 na wielopunkcie co trzeba zmienic. Co zostanie a co trzeba dac jesli duzo przerubek to ogloszenie na sprzedaz dalej aktualne. Z gory za info dzieki
nic ie trzeba przerabiac... jak masz silnik z poduszkami i z wiazka i z kompem to poprostu przekladasz i podpinasz kostki...
skrzynia zostaje, kolo zamachowe i sprzeglo musisz chyba miec z 1,7... w skrzyni sie miesci - spoko
najwyzej jakies 2 - 3 kabelki trzeba bedize przerobic/dorobic
no i nie wiem jak z cisnieniem pompy paliwa... gtt chyba ma nizsze...
do kompa ze stacyjki trzeba zapodac STARTER SIGNAL - ale nie koniecznie, bez tego tez odpala
skrzynia zostaje, kolo zamachowe i sprzeglo musisz chyba miec z 1,7... w skrzyni sie miesci - spoko

najwyzej jakies 2 - 3 kabelki trzeba bedize przerobic/dorobic
no i nie wiem jak z cisnieniem pompy paliwa... gtt chyba ma nizsze...
do kompa ze stacyjki trzeba zapodac STARTER SIGNAL - ale nie koniecznie, bez tego tez odpala

no to nie duzo ale mam problem bo nie mam wiazki ma ktos moze. A i jeszcze jak jest z rozrusznikiem i alternatorem od gtt podejdzie do gte bo wydaje mi sie ze inny alternator jest co do rozrusznika nie jestem pewien. A co z poduszkami inne sa od silnika. I jeszcze jedno sprzeglo nie podejdzie od gtt do gte
rozrusznik pasuje, poduszka prawa przednia nie pasuje, pozostale 2 sa do skrzyni przykrecone, wiec pasuja 
alternator nie pasuje - ma inne mocowania
sprzeglo nie wiem - wydaje mi sie ze nie, bo pewnie kolo zamchowe jest inne, ale na 100% nie wiem tego...
przydaloby sie zmienic rozrzad (latwiej przed wlozeniem silnika... ) i oczywiscie olej
a nie lepiej kupic jakis 1,4 na gazniku? odpada ci problem instalacji EL., pompy paliwa (jest przy silniku, a elektryczna wywalasz) poduszek alternatora......

alternator nie pasuje - ma inne mocowania
sprzeglo nie wiem - wydaje mi sie ze nie, bo pewnie kolo zamchowe jest inne, ale na 100% nie wiem tego...
przydaloby sie zmienic rozrzad (latwiej przed wlozeniem silnika... ) i oczywiscie olej

a nie lepiej kupic jakis 1,4 na gazniku? odpada ci problem instalacji EL., pompy paliwa (jest przy silniku, a elektryczna wywalasz) poduszek alternatora......