Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
a sio Lodoo Ty anarchisto!! na zlocie właśnie klekotem zwracałem na siebie uwage
coraz intensywniej rozmyślam nad 1.9 jeszcze nedawno chciałem bez turbo ale jak to ma tylko 10KM więcej od 1.6 to nie wiem czy jest wogle sens, Może dałoby się rozwiercić nasze 1,6 ?:]
jakby ktoś miał jakies pomysły to jestem otwarty na propozycje, Mam stary silnik który zmieniałem bo "znikło" mu ciśnienie oleju, ale działał do końca i jestem na 99% pewien że jeszcze odpali, tylko nie wiem jak długo by pochodził
U mnie silnik też lezy i też miałem taki pomysł żeby przy nim potworzyć
niby na jednym tłoku pierścienie przepuszczały, ale pierscienie mam na wymianę, tylko już mi się nie chce w zimnym garażu siedziec.
taka jest sprawa, że niby różnica mocy między 1,6 a 1,9 jest niewielka - tylko 10 km, ale tak naprawdę to bardzo duża różnica... zupełnie inna kultura pracy i więcej mocy pod nogą...
a jeżeli chodzi o 1,9 td to już w ogóle masakra - silnik ma kopa i całkiem przyspiesza we wszystkich prędkościach, niestety na razie nie miałem okazji pojechać nim naprawdę szybko, po zrobieniu sprzęgła tylko 120km/h ale inaczej przyspiesza, a na ślizgającym się sprzęgle pojechał pod 150km/h
150km/h 1,6 też da rade a wydaje mi się że R5 jest sporo mniej aerodynamiczne od R19
gajosik jaką skrzynie masz w swojej reni? nie chcesz może sprzedać albo wymienić ?;]
Kiedyś na starym forum jeden z naszych "zadymierzy" wynalazł w niemczech R5 TD ale z prawdziwym T czyli turbo podobno była to jakaś samoróbka i miała 65km czyli jak 1,9
w sumie z tą mocą prawda 10KM niby malutko ale to przecież prawie 20% więcej
może po prostu moja R5 miała coś nie tak ustawione... ja swoją nie mogłem jechać więcej niż 140 km/h, nie wiem do tej pory co było przyczyną tego wszystkiego, wiem jednak że w R19 jest dużo ciszej i wygodniej niż w R5...
gajosik pisze: wiem jednak że w R19 jest dużo ciszej i wygodniej niż w R5...
Bo masz za słabe riadio i tyle chętnie kupie (okazyjnie) jakąś R19 żeby wyjąć z niej flaki
dzik'u co do tych dci to podobno są bardzo zawodne, wtryskiwacze padają nowe kosztują bajońskie sumy a używk... używki to już się ma
Ale oczywiście gdybyś się na takie coś zdecydował to jak najbardziej jestem za. Niech ktoś w końcu poskłada dizelka takiego żeby z GTE mógł startować na równi, to by było coś
nie wiem gdzie jest to wspomaganie umieszczone ale chyba jedynie miejsce gdzie dałoby się coś jeszcze upchnąć to pod alternatorem tylko ze w R5 jest tam łapa trzymająca silnik chyba że przerobić na mocowanie jak np w clio czyli u góry ale nie wiem bo nie widziałem, tak tylko mi się wydaje że może być