Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Gdzie tankujesz?
Moderator: Moderatorzy
No takgraczu pisze:ale do 1.1 wg ksiazeczki serwisowej trzeba wlasnie lac 98

A tak na poważnie, jak piszę - jeśli tego nie wymaga

To nie jest auto z końca drugiej wojny światowej.wg. producenta to do 1.1 chyba 84 powinno sie lać
Ostatnio zmieniony 8 października 2007, 21:29 przez żuwik, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra ale silnik w niezmienionej postaci (no może osprzęt w różnych latach modelach się różnił) od początku lat 70tych montowali już w R4, a wtedy na pewno na stacjach nie sprzedawali 95, 98żuwik pisze:To nie jest auto z końca drugiej wojny światowej.wg. producenta to do 1.1 chyba 84 powinno sie lać

Te silniki pojadą na każdej benzynie poprostu - no chyba że z wodą jest, albo innym syfem.
Generalnie to te silniki są montowane od 1962 roku i wyprodukowano ich ponad 27mln sztuk, a po raz pierwszy zastosowano go w modelu Dauphine Gordini, zakończył swoje życie w Twingo zastąpiony motorem serii D. A każdy z nich był inaczej przystosowany do pracy. To właśnie od osprzętu głównie zależy na czym on pojedzie. Nie pojadą na każdej, mało tego nieadaptowalny moduł zapłonowy powoduje, że nie pojadą dobrze ani na benzynie o wyższej liczbie oktanowej (bez szkody dla silnika) ani niższej (ze szkodą). To wg Twojej teorii moja Altea z 2006 roku 1.6 pojedzie na Pb73 bo ma ten sam blok co 1.6 w Golfie Mk.1, tak? Różni się tylko takimi szczegółami jak MPI, czujnik stuku, obniżona kompresja i inne nie znaczące nic bzdety.Dobra ale silnik w niezmienionej postaci (no może osprzęt w różnych latach modelach się różnił) od początku lat 70tych montowali już w R4, a wtedy na pewno na stacjach nie sprzedawali 95, 98jak 84 sprzedawali to dobrze by było
- myślę o zachodzie oczywiście.
Te silniki pojadą na każdej benzynie poprostu - no chyba że z wodą jest, albo innym syfem.
Bez przesady, blok to nie to samo, co praktycznie cały silnik - nie podawaj skrajnych przykładów, bo tak to można wywnioskować że maluch od mercedesa niczym się nie różni bo też na 4 koła.
Zauważ że w np. 85 roku jak wyprodukowano dany model r5 to paliwa 95 nie było nawet w sprzedaży, a auto jeździ do dziś na tym co sprzedają dziś na stacjach i nic mu nie jest. To samo tyczy się wszystkich starych aut.
Zauważ że w np. 85 roku jak wyprodukowano dany model r5 to paliwa 95 nie było nawet w sprzedaży, a auto jeździ do dziś na tym co sprzedają dziś na stacjach i nic mu nie jest. To samo tyczy się wszystkich starych aut.