Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

co sie stanie, gdy nie ma filtra paliwa??

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Karol

co sie stanie, gdy nie ma filtra paliwa??

Post autor: Karol »

dziś odkryłem kolejna fuszerkę po przekładce silnika u "znajomego". już nie ma bata, pójdę mu jutro wpieprzyć...

debil pominął filtr paliwa przerabiając węże od paliwa z GTT.
a ja sie dziwiłem, skąd mam syf w pompce paliwa... a w gaźniku tez było pełno rożnego gnoju... piasek np. i jeszcze się cieszyłem, ze mam taki fajny filtr ten duży z GTT

teraz mam kłopot: tankuję na Orlenie, bo do innych stacji mam daleko, i tam jest trochę syfiaste paliwo.. czy mogły mi sie pozapychać węże paliwowe?? bo mam 8 litrów w baku ( dwa kanistry) a paliwa nie ciągnie. jak podłączyłem pompkę do butelki na krotko zamiast do baku, to normalnie odpala...

pomóżcie, auto jest mi potrzebne na piątek... ;(
gufner

Post autor: gufner »

No ale mozesz przecie odpiac wezyk kolo gaznika czy tam waha dochodzi? Poleci znaczy ze dochodzi. Na chlopski rozum. Zatrudnij kolege z kablami i pokreccie ja troche na drugim akumulatorze. Tylko z wlaczonym silnikiem :-) Moze paliwko doleci, a jak nie, to rozbierajcie przewod za pompa i go sprawdzcie.
Karol

jutro będę się z tym bawił... chyba czeka mnie pompowanie w drugą stronę, czyli z butelki do baku, tak żeby te wężyki przepchać... ;) zamienię węże, i ten co dostarcza z baku będzie do baku pchał z butelki z paliwem... na pełnym akumulatorze do 3 minut chyba da radę kręcić..

własne w tym problem, że nawet do pompy nie dochodzi... w baku mam paliwa za co najmniej 40 zeta ( co się mało kiedy zdarza :-P ) a do gaźnika nie chce dojść kręciłem na drugim akumulatorze, też nie doszło... a pompka sprawna, bo na krótko z flaszki ciągnąc paliwo zapala od razu...

wężyki mam takie zielone, przeźroczyste... i widać gdzie doszło paliwo... przed pompa wąż jest suchy i pusty...

no i czeka mnie wymiana filtra paliwa.. ale to grosze już chyba :-P
gufner

Post autor: gufner »

U ła. No to lipa. Jak przed pompa jest sucho to jesli wszystko bylo oki podlaczone czyli w baku jest syfu ze hoho. I zapchal on w smoku pewnie doplyw. No cos tak to widze. Tak czy siak masz racje. Dmuchanie w druga strone powinno pomoc, ale do kiedy :-) Znow zassie syf i znow kicha.
kilimr5

Post autor: kilimr5 »

ja miałem jakieś takie dziwne akcje z tymi zbiornikami w GTT ,że paliwa wlałem 10l ale ono było tylko w tym małym zbiorniku i auto nieodpalało
ta mała głupia pąpka czasem je przelewa czasem nie niewiadomo o co chodzi może masz coś z tym jak zdejmiesz wąż od pąpy to widać czy jest paliwo w tym normalnym zbiorniku
Awatar użytkownika
krulyk
Post autor: krulyk »

mała pompka powinna przelewać jak się zapala kontrolka rezerwy
kilimr5

wiem wiem ortografów nawaliłem :)
u mnie czasem ta mała pompka nie działa ale nie używam benzyny narazie
lodoo
Post autor: lodoo »

weze raczej ciezko pozapychac... musial bys jakas mysze wrzucic chyba do baku :-D jesli juz to tak jak gufner mowi... smok albo masz a malo paliwka... i tylko ci sie wydaje ze jest duzo... :-) ja wlalem kiedys jak zdejmowalem bak 5litrow i auto nei chcialo zapalic... co sie naszukalem... a wystarczylo dolac drugie 5 i odpalilo odrazu :-D
Karol

heh... pod pływakiem mam z 7 centów paliwa... tak na palec głęboko... bo go dziś wyjąłem... spróbuje to po przepychać jakoś... a w baku jest raczej czysto... nie wiem, może gdzieś coś zapchało się.. szkoda tylko że pada, a ja Renatkę trzymam pod blokiem...
kilimr5

przejżyj przewody stalowe od spodu auta może gdzieś przywaliłeś i ktoryś się zgniótł
miałem coś takiego kiedyś na naszych polskich krawężnikach
Karol

hmm... :D raczej nie :D od roku Renatka zrobiła 1800 kilometrów. i nie jeździła po krawężnikach. nawet nie za bardzo po dziurawych drogach... ale dzięki za myśl, sprawdzę to ;)

szkoda ze dziś padało... :( nawet nie miałem jak nareperować Jej... ;(
ODPOWIEDZ