Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Mam mały problem, mianowicie od ok. tygodnia pedał hamulca zaczął wpadać dość
głęboko i autko słabiej hamuje.
Odpowietrzałem przód i nie było tam powietrza.Tyłu nie mogłem odkręcić a nie chciałem
na hama zeby nie urwać odpowietrznika.
1.5 roku temu wymieniłem płyn hamulcowy, tarcze z przodu i klocki.
Płyn był jakiś zwykły Lotos DOT4 może już się przepracował? Zrobiłem na nim 30 tyś.km
zgadzam się napewno to pompa choć warto przy okazji sprawdzić dokładnie cały układ czy nie ma przecieków, jeśli nie ubywa płynu to ok, jak są braki naprawdę warto bardzo dokładnie sprawdzić żeby sobie dwa razy nie robić roboty.
W tylnym prawym kole poszedł cylinderek
Płynu ubywało od tygodnia lecz wszędzie było such,ale wczoraj płyn pojawił się na bębnie. Teraz wiadomo czemu pedał wpadał mi tak głęboko. Pod ciśnieniem płyn znalazł sobie ujście i wypływał cylinderkiem.
Kupiłem cylinderek zdiołem bęben,a tam wszystko pływa.
I przy okazji okazało się, że kupiłel inny niż ten co jest u mnie i na dodatek lewy choć sprzedawca zapewniał ,że bedzie pasował. Jutro go wymienie i trzeba będzie działać
seba-j pisze:
I przy okazji okazało się, że kupiłel inny niż ten co jest u mnie i na dodatek lewy choć sprzedawca zapewniał ,że bedzie pasował. Jutro go wymienie i trzeba będzie działać
standard przeciez to francuska fura
r5 r9 r11 r19 clio to auta gdzie cylinderek bez starego na wzor praktycznie niemozliwe jest dobrac prawidlowo
układ odpowietrzony tylko jakiś twardszy pedał się zrobił,ale hamuje dobrze.
Załwazyłem ,że w niedługim czasie czeka mnie wymiana szczęk poniewaz jedna
okładzina powoli zaczyna się odklejać od szczęki.
A wicie może w jaki sposób ustawia się luz na szczękach?
chodzi mi o takie małe kółeczko którym regulujemy luz na szczękach.
jest może na to jakiś fachowy sposób czy moze tak na chybil trafil byle bęben wmiare ciasno wszedł?
to z obrotami normalne... swiatla stop +40W oraz fakt ze pompujesz powietrze silnikowi na chwilke - poprzez zadzialanie serwa
co do tarcz - pewnie masz zuzyte zaciski hamulcowe... trzeba rozebrac i przeczyscic i nasmarowac smarem miedziowym prowadnice o raz powymieniac gumki... powinno pomoc... jak nie to nowe zaciski - niestety