Po roku przerwy znowu to samo iskra z cewki dociera do kopułki z kopułki już ginie
Sprawdzone na drugich kablach innych kopułkach placach i zaskoczy pojeździ z 3 km i znowu to samo. Gubi iskrę gdzie przyczyna
Dzisiaj zmienię na nowa kopułkę z beru i palec .
Ale jak nie zaskoczy to pomysłów brak.
Po ostatnich bojach to mam 3 cewki, 3 pary kabli
Przemeq
Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Zapłon
Moderator: Moderatorzy
Przerwa sprawdzona moduł wymieniony z rok temu.
Autko jeździło pewnego dnia zaczęło przerywać tak raz na parę kilometrów i coraz gorzej gorzej i stop.
Pogmerałem kopułką właściwie nic nie robiąc poruszałem kablami palcem i do domu 8 km dojechałem.
Po pracy przyjechałem stał po chmurka zimny zapalił. Czyli dokładnie to co miałem prawie rok temu.
Jak zimny pali czym się bardziej rozgrzewa tym bardziej chodzi nie równo aż stanie
I zapali z trudem pochodzi z pare sekund i stop.
Przemeq
Autko jeździło pewnego dnia zaczęło przerywać tak raz na parę kilometrów i coraz gorzej gorzej i stop.
Pogmerałem kopułką właściwie nic nie robiąc poruszałem kablami palcem i do domu 8 km dojechałem.
Po pracy przyjechałem stał po chmurka zimny zapalił. Czyli dokładnie to co miałem prawie rok temu.
Jak zimny pali czym się bardziej rozgrzewa tym bardziej chodzi nie równo aż stanie
I zapali z trudem pochodzi z pare sekund i stop.
Przemeq
zapłon
Problem (odpukać) na razie rozwiązany rozebrałem cały aparat i wyczułem luz na ośce na której lata krzywka pracująca z przerywaczem.
Z dwóch aparatów zrobiłem jeden.
wymieniłem świece kopułkę i palec zadziałał chodzi równiutko.
Następnego dnia regulacja zaworów wydechy ciasne.
Jeżdżę teraz 2 dzień ok reguluje jeszcze siłę przyspieszenia podciśnieniowego w aparacie na zębatce. Było za mocno i nie wkręcał się na obroty, przesunąłem o ząbek jest lepiej.
Zobaczymy co dalej ostatnio rok temu tak samo świece padły.
I sam się dziwie czy taki badziew teraz produkują czy co, ojciec miał malacza to komplet świec starcza na lata, coś tam w kuchni opalał czyścił i ok.
Dziękuje wszystkim za pomoc.
Przemeq
Z dwóch aparatów zrobiłem jeden.
wymieniłem świece kopułkę i palec zadziałał chodzi równiutko.
Następnego dnia regulacja zaworów wydechy ciasne.
Jeżdżę teraz 2 dzień ok reguluje jeszcze siłę przyspieszenia podciśnieniowego w aparacie na zębatce. Było za mocno i nie wkręcał się na obroty, przesunąłem o ząbek jest lepiej.
Zobaczymy co dalej ostatnio rok temu tak samo świece padły.
I sam się dziwie czy taki badziew teraz produkują czy co, ojciec miał malacza to komplet świec starcza na lata, coś tam w kuchni opalał czyścił i ok.
Dziękuje wszystkim za pomoc.
Przemeq