Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Pytanie o temat na forum

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

mar244

Pytanie o temat na forum

Post autor: mar244 »

Witam, spędzam już z 30minut nad szukaniem pewnego tematu na forum,
a mianowicie chodzi mi o temat który kiedyś widziałem było w nim napisane
jakie części z innych samochodów (clio,19,21,itp) pasują do piątki.

jeśli ktoś ma do tego dostęp to prosił bym o link, bardzo mi zależy

pozdrawiam
gonz

Post autor: gonz »

INSTRUKCJA ZNAJDOWANIA INTERESUJĄCYCH NAS ZAGADNIEŃ NA FORUM
1. Poszukaj przycisku szukaj (podpowiedź: u góry strony);
2. Naciśnij ten magiczny przycisk :brawo:;
3. W pole Szukaj Słów Kluczowych: (wpisz co chcesz znaleźć), np.: "co pasuje" (oczywiście z cudzysłowem będzie fajniej);
4. Znajdź przycisk "szukaj" Uwaga!!! nie ten co poprzednio i nie ten najniżej na stronie, tak to ma być ten pod "Opcje Wyszukiwania", ale ponad "Przeszukaj ostanie":
a) znalazłeś ??, :brawo:, więc naciśnij i przejdź do pkt 5;
b) nie znalazłeś ??, to nic po prostu naciśnij ENTER na swojej klawiaturze :);
5. Na liście wyświetlonych tematów znajdź właściwy, który Cię interesuje (Uwaga!!!! może być więcej niż jeden);
6. Kliknij w wybrany znaleziony temat i ciesz się informacjami. :radocha: :radocha: :radocha:

ps.
Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać:)). :lol:
mar244

nie napisał bym tego postu nie robiąc powyżej wymienionych czynności...
Awatar użytkownika
Hawi

Post autor: Hawi »

Ja dorzucę coś od siebie.

Zasadnicze pytanie co ma pasować?

Temat szeroki jak rzeka. Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć szukaniem.

I tak muszę przyznać iż Renault 5 jest jednym z prostszych samochodów jednak szukając odpowiedzi na pytania nie zawsze dostawałem dobrą odpowiedź ;P. Różne rzeczy pasują od różnych innych modeli. Tak to już jest.

Wystarczy spojrzeć w katalog np. Inter-cars i zobaczyć zastosowanie jednej części to się można ładnie zdziwić :D np. do 1,7 krokowy był też taki sam w porsche hehe.
szukać szukać szukać.

Wiem iż niektórym może się nie podobać wyszukiwarka ale działa tylko trzeba trochę jej też pomóc.

Przykład szukając czegoś "sprzęgło" zaznaczyć dział w którym ma być szukane dane słowo iż po co ma np. wertować nadwozie skoro to nie należy i będzie wyświetlało dodatkowe niepotrzebne tematy.

O to ode mnie tyle ;) Miłego szukania :) A wójek google też umie pomóc :)
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

mar244

Tak dokładnie!, dzięki robcio!
RYCHO35

Post autor: RYCHO35 »

Hawi pisze:Wystarczy spojrzeć w katalog np. Inter-cars i zobaczyć zastosowanie jednej części
Ja bym się katalogiem inter-carsa nie sugerował. Mają straszny bajzel i błędne opisy części i modeli do których one pasują. Przerabiałem to kilkukrotnie z alpinką i laguną. Szok!
Awatar użytkownika
Hawi

Post autor: Hawi »

No oczywiście bezgranicznie nie ma co wierzyć w to co napisane jest w internecie ;) To tylko ludzie piszą i mogą się mylić.

Chodziło o przykład zastosowań danych części w różnych modelach a nawet markach ;)
ODPOWIEDZ