Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
a więc jest taka sprawa może banał ale wydaje mi się że coś nie tak ..
sprawa wygląda tak że jak się założy niższą spręzyne to jak się rozciągnie amotryzator to sprężyna jest luźna....
Odpowiedz jest prosta - za długie amortyzatory lub jak kto woli za krótkie spreżyny. Wyglada to w ten sposob, ze obnizanie za pomoca sprezyn jest mozliwe tylko do pewnych wartosci (zazwyczaj 40 mm) powyzej zabieg ten wymaga wymiany rowniez amortyzatorow na krotsze o przystosowanym skoku do danej sprezyny.
tu nie chodzi tyle o obniżenie auta co o długość sprężyny....
miałem -35 (platimex) oraz -55 (jamex) i na obydwu problem nie występował...
któreś z nich były krótsze tak poza amorem... prawie o połowę fabrycznej sprężyny
Ściskały się może o jakieś 3cm tylko po włożeniu, ale luzu nie było
Amory miałem przez chwilę jakieś gówniane a potem trochę mniej gówniane gazówki LiP (lesjoforce czy jakoś tak) z zamiennika...
nie da się zalezy mam 2 rodzaje sprężyn kupione od krystiana i chyba są to od gtt/gte i są niższe. i luz jest jak się je złoży z amortyzatorem a mam inne tez niższe i są wyższe od tych krystianowych więc moral taki że sprężyn od gtt/gte się nie zaloży na zwykły amortyzator