Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
ustawienie pływaka w zenith
Moderator: Moderatorzy
ustawienie pływaka w zenith
Panowie jaka powinna być odległość pomiędzy pływakiem a iglicą w gaźniku gażniku Zenith. zjada mnie ta kobieta 12/100. 

pomiędzy pływakiem a iglicą=0mm, plywak opiera się o iglicę.piotr1965 pisze:Panowie jaka powinna być odległość pomiędzy pływakiem a iglicą
Reguluje się odstęp (ale nie w każdym gaźniku) pływaka od pokrywy gaźnika.
W przypadku zenitha 32 if2 jest to 13,65mm z tolerancją 0,1 mm, z tym że nie jest to odległość pływaka od pokrywy tylko jest to poziom paliwa w komorze pływakowej-tzn. poziom paliwa jaki powinien być w gaźniku całkowicie zmontowanym-żeby to sprawdzić trza se zrobić taki przyrządzik -rurke przezroczystą i podłączyć do jakiegoś otwory np. zamiast dyszy-na zasadzie naczyń połączonych. Jeśli są jakieś odchyły we wskazaniach to zazwyczaj wymienia się zawór iglicowy i ewentualnie pływak. W takich gaźnikach rzadko kiedy producent daje możliwość regulacji ponieważ jest to w tym przypadku trudne i mozolne. Ale czasem się zdarza..