Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
skrzynia z volvo 440 1.7 turbo
Moderator: Moderatorzy
skrzynia z volvo 440 1.7 turbo
orientuje sie ktoś jakie przełożenia biegów i mechanizmu różnicowego?Mam taką na oku za dobre pieniądze.Wiem że mocna ale nie moge sie doszukać czy w miare krótka czy długa.Druga sprawa czy pasuje p&p bo wizualnie do r5 bo wizualnie wygląda że tak.
Re: skrzynia z volvo 440 1.7 turbo
Zależnie od rocznika i typu volvo wkładali tam różne skrzynie. W późniejszych wersjach była pod sprzęgło 215 i 220 mm i miała wbudowane coś na kształt szpery.
Przełożenia popularniejszej M5 (M50) montowanej w 440 na początku
1. 3.091:1 2. 1.842:1 3. 1.320:1 4. 0.967:1 5. 0.758:1 reverse. 3.545:1 final drive. 4.067:1
Jeśli szukasz mocnej skrzyni to proponuje JC5 początkowe modele pasują zamiast JB3.
A z mocnym silnikiem taka np. JC5002 to istny odrzutowiec
Przełożenia popularniejszej M5 (M50) montowanej w 440 na początku
1. 3.091:1 2. 1.842:1 3. 1.320:1 4. 0.967:1 5. 0.758:1 reverse. 3.545:1 final drive. 4.067:1
Jeśli szukasz mocnej skrzyni to proponuje JC5 początkowe modele pasują zamiast JB3.
A z mocnym silnikiem taka np. JC5002 to istny odrzutowiec
oznaczenie tej co mam do kupienia M57-.... reszte musze sprawdzić.Skrzynka jest do oddania za 150 zł więc zastanawiam sie czy nie powiększyć stanu posiadania gratów o ten następny w kolekcji.Będzie trzecia licząc hybryde jb3/jb1 i ori z 1.8 16v.Ale podobno od przybytku głowa nie boli...
dzięki Tomku za fachową informacje

Pierwsze słyszę żeby Renault robiło takie "coś" ale.. człowiek uczy się całe życie.tommies pisze:miała wbudowane coś na kształt szpery.
Napisz coś więcej o tym.
[ Dodano: 10 Marzec 2011, 20:23 ]
To bardzo długa skrzynia więc przyśpieszenia rewelacyjnego nie osiągniemy, ale za to będzie duże V max i będzie przyjemna do jazdy w trasie. Seryjna skrzynia w GTE jest krótka - do miasta super ale w trasę słabo.tommies pisze:A z mocnym silnikiem taka np. JC5002 to istny odrzutowiec
kabar pisze:Pierwsze słyszę żeby Renault robiło takie "coś" ale.. człowiek uczy się całe życie.tommies pisze:miała wbudowane coś na kształt szpery.
Napisz coś więcej o tym.
[ Dodano: 10 Marzec 2011, 20:23 ]To bardzo długa skrzynia więc przyśpieszenia rewelacyjnego nie osiągniemy, ale za to będzie duże V max i będzie przyjemna do jazdy w trasie. Seryjna skrzynia w GTE jest krótka - do miasta super ale w trasę słabo.tommies pisze:A z mocnym silnikiem taka np. JC5002 to istny odrzutowiec
na seryjnej GTE 210 licznikowe jechalem

do sprintow i innych pojezdzawek krotka skrzynia jest najlepsza
na cwiare do potwora dluzsza moze byc lepsza jak sie dobrze napedza