Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
No to już chyba po mojej piątce :(
Moderator: Moderatorzy
No to już chyba po mojej piątce :(
Od minionej niedzieli auto stało, nie było mi potrzebne. Wczoraj wieczorkiem odpaliłem auto, za drugim razem załapał, pojeździłem trochę przód-tył na podjeździe, z 10 minut popracował i go wyłączyłem. Dziś rano patrzę, a pod silnikiem czarna plama, a na podjeździe ślady, jakby się już ciurkiem lało. Pod maską od strony świec silnik zachlapany olejem, bagnet od kontroli poziomu oleju wypchnięty w górę (tak jakby ciśnienie gumowy korek uszczelniający wypchnęło), więcej nie miałem czasu patrzeć, bo musiałem lecieć pożyczać auto, żeby do pracy dojechać. Ale rokowania pewnie kiepskie 

Wróciłem przed chwilą do domu, wziąłem latarkę i zajrzałem pod maskę. Wyjąłem bagnet - oleju jest mniej, ale jeszcze powyżej dolnego dopuszczalnego poziomu. Zapachu benzyny w oleju nie stwierdziłem (niuchałem ten z bagnetu). Macałem też odmę - ale nie zdejmowałem, bo na dworzu -10 w tej chwili i ciemno - może jutro spróbuję, pytanie czy dam radę zsunąć z krućca, bo tam nie ma żadnej opaski zaciskowej, więc musi się to solidnie trzymać na wcisk. Jednocześnie dziękuję za wszystkie podpowiedzi 

Wczoraj wieczorem zdjąłem odmę - wypadły z niej jakieś małe syfy, ale chyba była drożna. Wyczyściłem ją, wyczyściłem też króciec w gaźniku. W króciec na pokrywie zaworów też zaglądałem, ale słabo było tam widać, a jak wsuwałem śrubokręt, to trafiał płytko na opór. Nie zakładając odmy założyłem filtr na gaźnik i odpaliłem auto - popracowało kilka minut, lekko się nagrzało, nic się nie działo niepokojącego. Po wyłączeniu po lekkim ostygnięciu sprawdziłem poziom oleju - jest równo z dolną kreską na bagnecie. Dziś kupię olej, uzupełnię i może od raz silnik wyczyszczę z wychlapanego oleju. A pompkę paliwa zdjąć i rozebrać jest trudno?