Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Silnik umyty!! Okazało się że na pokrywie mam żółtą naklejkę z modelem filtra oleju chyba:)
Wygląda to lepiej, jednocześnie znalazłem usterkę inną, mianowicie w kopułce zapłonowej styk jest cały zaśniedziały, w gnieździe gdzie wtyka się kabel, czym to wyczyścić, kaske na nową kopułkę znajdę dopiero za 2 tygodnie, papierem próbowałem ale nie idzie zbyt dobrze, propozycje? Na dodatek kable są spękane.
Jeśli chodzi o gaźnik i odme, mówicie że jest ok? Więc kolejne pytanie, czy można dostać taki trójnik jak na zdjęciu na rurce od odmy? Mój się połamał:)
I proszę o podanie modelu gaźnika, chce kupić zestaw naprawczy.
[ Dodano: 18 Listopad 2010, 16:32 ]
Znalazłem, jest tylko jeden model gaźnika solex? Solex 32 bis?
Sprawdzę jeszcze tą tabliczkę na gaźniku, ale w tej chwili jest masakra, przejechałem 54 km na 9 litrach gazu, prawie 9 bo zapaliła mi się rezerwa, czyli na 100 km, około 16-17 mi pali.
Muszę kupić zestaw naprawczy do gaźnika.
Jesli chodzi o gaźnik, został rozebrany, a najpierw wyjęty i wtedy przeraziłem się pierwszy raz. Cały obsmarkany sylikonem, gdzie się dało, tam sylikon. Rozebrałem go i wszędzie w środku też sylikon się dostał, pozatykane dysze, sajgon!! Rozebrałem, wygotowałem, część się jeszcze w nitro moczy. Nie będzie łatwo.
mój jest pozapychany, na paliwie nie odpala a na gazie w mróz różnie bywa, już parę razy musiał mnie ktoś pociągnąć.
Jak go ściągnę i rozkręcę to będę wiedział na 100% że to on a nie coś innego