Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

AKUMULATOR

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

corey16

Post autor: corey16 »

wiesz co chyba masz kijowy ten aku, ja mam w piwnicy aku nord star 40 albo 45Ah do którego podłączam różne rzeczy do testów potrafi leżeć tam po trzy cztery miechy i po tym czasie jak go wsadzę do auta to nie zakręci ale jest rozładowany tylko do połowy. max 12h ładowania pod zwykły prostownikiem z tesco i jest pełny
unikorn

Post autor: unikorn »

Wiesz, chyba jest jeszcze na gwarancji. Zawsze mogę spróbować dociekać swoich spraw. Ale pamiętaj że nie podpięty akumulator wytrzyma dużo dłużej niż taki który ma stały pobór prądu aż do rozładowania.
vino1986

Post autor: vino1986 »

najfajniejsze w bateriach jest to ze oglnie nie lubia stania po pare miechow podpiete do samochodu... w 99% miech i juz jest dentka i trzeba ladowac... :uoee:
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

naładujesz i powinno być ok. sprawdź czy nic z niego nie wyparowało bo przy takich temp to może być różnie. możesz też zaopatrzyć się w amperomierz i będziesz wiedział jakim prądem ładujesz. wedle zasad elektrycznych Ah(z aku) dzielone przez prąd ładowania daje czas który daje najefektywniejsze ładowanie.
tel. 694-451-356
Obrazek
ODPOWIEDZ