Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
AKUMULATOR
Moderator: Moderatorzy
AKUMULATOR
Witek, potrzeba mi poznać wasze opinie na temat akumulatorów.
Jaki , jakie ceny, wasze doświadczenia.
Będę zmuszony nabyć nowy i chciał bym poznać wasze opinie, jest tego tle ze wiecie.
Lepiej mieć coś sprawdzonego.
Dzieki!
Jaki , jakie ceny, wasze doświadczenia.
Będę zmuszony nabyć nowy i chciał bym poznać wasze opinie, jest tego tle ze wiecie.
Lepiej mieć coś sprawdzonego.
Dzieki!
Re: AKUMULATOR
Jakoś nigdy sie na VARCIE nie zawiodłem.
No i EXIDE normalnie w szoku jestem, bo już mu 8 stuknęła i działa
jeno ciut osłabł wiec do Rapida włożyłem.
No i EXIDE normalnie w szoku jestem, bo już mu 8 stuknęła i działa

- maciek od iwony
Dział dobry, temat myślę też.
Mianowicie, zostawiłem aku na klemach na parę (2-3) miesięcy. Padł totalnie. Ładuję go już prawie 24h i mam pewne obawy.
Moja centra ma taki wskaźnik naładowania:
czarny - doładuj
zielony - ok
biały - test (?)
I ten wskaźnik po prawie całej dobie nie zzieleniał ani odrobinę.
Ile trzeba ładować aku po tak długim czasie "padnięcia" i czy przypadkiem nie jest on już martwy?
Mianowicie, zostawiłem aku na klemach na parę (2-3) miesięcy. Padł totalnie. Ładuję go już prawie 24h i mam pewne obawy.
Moja centra ma taki wskaźnik naładowania:
czarny - doładuj
zielony - ok
biały - test (?)
I ten wskaźnik po prawie całej dobie nie zzieleniał ani odrobinę.
Ile trzeba ładować aku po tak długim czasie "padnięcia" i czy przypadkiem nie jest on już martwy?
Maćku jeśli masz prostownik z regulowaną dawką amperażu to potraktuj wyższym natężeniem prądu powinno go obudzić a jeśli nie to najszybsze rozwiązanie dwa kable i zaprzyjaźniony samochód z aku (tylko pamiętaj dawca fazy ma mieć silnik na chodzie bo inaczej może się skończyć tym że będziecie pchali 2) odczekaj parę minut (będzie słychać po obrotach silnika dawcy) uruchom swoje autko i wtedy sprawdź co się dzieje z ładowaniem raczej po 3 miechach nie powinien zdechnąć jedynie rozdupczyło go do cna z prunda a prostownik ma dużo mniejsze natężenie niż aku i nie da go rady obudzić
białe oczko to brak elektrolitu
podczas ładowania nie patrz na kolor oczka - jedyne po naładowaniu i chwili oddechu oczko zrobi się takie jakie powinno 
Jak długo stał rozładowany na max to może być po nim... to najgorsze dla aku co może być
- albo mu strzała z kilkudziesięcioamperowego prostownika albo pod inne auto na grubym drucie, a nie "kablach rozruchowych" 1,5mm2 z tesco, tak jak radzą wyżej...

Jak długo stał rozładowany na max to może być po nim... to najgorsze dla aku co może być