Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
łożysko przód
Moderator: Moderatorzy
łożysko przód
Witam,posypało mi się łożysko z przodu,prawa strona.Wewnątrz auta gwizd,na kole luz.Czy brać się za wymianę samemu?Czy to wymaga specjalnych narzędzi np prasy?
witam;uporałem się wczoraj z wymianą łożyska bez większych problemów.Po wyjęciu zwrotnicy i wybiciu piasty był kłopot z demontażem starego łożyska tzn.na piaście został pierścień wewnętrzny łożyska,a w zwrotnicy zewnętrzny.Oba oczywiście zapieczone i nie do ruszenia.Oba rzędy kulek wysypały się razem z koronkami. WD 40 nie pomagał.Jedynym i skutecznym sposobem w warunkach domowych okazało się podgrzanie zwrotnicy,tzn gniazda łożyska zwykłą opalarką do drewna o mocy 1200.Kilka minut grzania i można wybijać.Wychodzi bez problemów.Podobnie nagrzałem pierścień na piaście-efekt ten sam.W ten sam sposób pomagałem sobie montując nowe łożysko.Grzanie,ustawienie łożyska,drewniany klocek,imadło,dobicie łożyska starym zewnętrznym pierścieniem.O kurcze,ale się rozpisałem,ale może komuś się przyda.Pozdrawiam.