Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

gówniana pompka do kół

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

gówniana pompka do kół

Post autor: wsmpw »

siemacie wie ktoś coś może na temat maksymalnego ciągłego czasu pracy tego cuda ??
http://moto.allegro.pl/item945427486_ag ... odowa.html
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Ja wiem. Będzie pracować do czasu aż stanie.
wsmpw

no no ale czy ktoś coś może wie na ten temat moze coś można poprawić i będzie śmigać dłużej potrzebuje tak wyciągnąć koło 1-2 bary ciśnienia do rozpylania przepracowanego oleju do pieca..
Rosic

Post autor: Rosic »

Mam podobny wynalazek i do napompowania kółek od biedy wystarczy :D Ale jak długo pochodzi to nie wiem. Z 15 minut na pewno :D
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

U mnie takie cudo było dzielne, ale w końcu nie wytrzymało i rozsypało się jak na kreskówkach. Okropnie długo pompuje i strasznie hałasuje - zainwestuj lepiej w zwykłą pompkę to i dla "zdrowotności" lepiej będzie.
carmaker

Post autor: carmaker »

długo nie pochodzi to są takie "jednorazówki" tłok nawet niema pierścieni zaraz sie wyciera lub zaciera nadaje sie na dorazne napompowanie koła ,jedynie godny polecenia byłby stosowany fabrycznie w audi TT (zamiast koła zapasowego spray uszczelniający i właśnie kompresorek) niestety pewnie ciężki do zdobycia.
jjmag

Post autor: jjmag »

sprzedać ci patent na pompkę do oleju
wsmpw

jjmag pisze:sprzedać ci patent na pompkę do oleju
silnik od wycieraczek i pompa oleju od piątki? albo innego auta?
vino1986

Post autor: vino1986 »

wsmpw pisze:siemacie wie ktoś coś może na temat maksymalnego ciągłego czasu pracy tego cuda ??
http://moto.allegro.pl/item945427486_ag ... odowa.html
za 15 zlotych to nawet sie dobrej flaszki nie kupi... chyba ze cwiortke... ;P a tak naprawde to moj brat cioteczny mial i wkurwil sie jak w punto chcial kola podpompowac i po 20 minutach pracy sie wysral... takie gowienko np do pompowania gum w rowerze... :)

a po co chcesz olej rozpylac :?:
jjmag

Post autor: jjmag »

dokładnie tak w tym że pompę olejowa brałem zawsze z fiata albo poldka, podejrzewam że chodzi Ci o piec na przepracowany olej więc już cię informuję że jeśli tak w tych piecach nic nie rozpyla oleju a jedynie podaje go dosłownie kapiąc
karo3003

Post autor: karo3003 »

zastosuj kompresor od starej lodówki, jest mega mocny, wydajny i ciągnie mało prądu, poza tym jest praktycznie niesłyszalny, ja zrobiłem sobie takie cudo z 2 lata temu, do dzisiaj działa już nie wiem ile kół nim napompowałem a napiszę tylko że przed moja przeróbką pracował ponad 20 lat w lodówce :) nie widzę lepszego rozwiązania...
wsmpw

jjmag pisze:w tych piecach nic nie rozpyla oleju a jedynie podaje go dosłownie kapiąc
chce uzyskać jak najlepsze spalenie a rozpylanie go daje efekt palnika ... co za tym idzie żadnej sadzy ani czarnego dymu nie ma
ODPOWIEDZ