Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Problem z odpaleniem
Moderator: Moderatorzy
Problem z odpaleniem
Witam!!!
Moj problem polega na tym ze nie dam rady odpalic Reni. Kiedy przekrecam kluczyk rozrusznik ladnie kreci ale nie zaskakuje i tak jakby bucha z komory nie z wydechu. Swiece i aku wymieniane 3 tygodnie temu. Sprawdzalem czy iskra jest i jest, sprawdzalem czy paliwo doplywa do gaznika i doplywa. Moze ktos moglby mi pomoc bo juz sam nie wiem co z nia jest.
Silnik 1.1 85r.
Moj problem polega na tym ze nie dam rady odpalic Reni. Kiedy przekrecam kluczyk rozrusznik ladnie kreci ale nie zaskakuje i tak jakby bucha z komory nie z wydechu. Swiece i aku wymieniane 3 tygodnie temu. Sprawdzalem czy iskra jest i jest, sprawdzalem czy paliwo doplywa do gaznika i doplywa. Moze ktos moglby mi pomoc bo juz sam nie wiem co z nia jest.
Silnik 1.1 85r.
przestawiony zaplon...
przestawiona kolejnosc kabli WN
uszkodzony modul lub aparat zaplonowy/cewka...
uszkodzona instalacja elektryczna...
za duzo paliwa...
za malo paliwa...
brak kompresji...
przestawiona kolejnosc kabli WN
uszkodzony modul lub aparat zaplonowy/cewka...
uszkodzona instalacja elektryczna...
za duzo paliwa...
za malo paliwa...
brak kompresji...
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007, 12:35 przez lodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam! Odświeżam temat. Jestem posiadaczem R5 90' 1,4 na monowtrysku. Mam problem z zapalaniem. Nie dostaje paliwa. Wymieniłem filtr paliwa sprawdziłem pompę paliwową- działa i ma cisnienie dobre. Dwa przewody z paliwa wchodzą pod obudową filtru powietrza do wtrysku. jak poluzowałem śruby z tych przewodów to pokazała się benzyna ale jak przekręcam kluczyk, żeby zapalić auto to wtrysk nie podaje paliwa. Zapala na dotyk jak wleje się bezpośrednio paliwo do tego wtrysku. Sprawdzałem napięcie na wtrysku po przekręceniu kluczyka pojawia się 3,5V.
Mam gaz.Renia od początku miała problemy z paleniem na benzynie. Jak już takowe żuciła całkiem to zapalałem na gazie i od razu przełączałem na benzyne. Wsumie całkowicie żucił palenie jak wracałem do domu i zaczął sie tak jakby dusić przez dobre 20min tak jakoś dziwnie go dławiło i na benzynie i na gazie. Akumulator podpiąłem pod prostownik i dzisiaj po całonocnym ładowaniu jeszcze dalej na podpiętym prostowniku prubowałem go zapalać więc wina aku to raczej nie jest.