Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
dymiacy silnik r5 gtd
Moderator: Moderatorzy
dymiacy silnik r5 gtd
mam problem rano gdy zapalam silnik w swojej 5 1.6d gtd to nie pali na wszystkich i kopci po dodaniu gazu po chwili problem zaczyna powoli zanikac dodam ze na cieplym silniku jest ok tyle ze jego osiagi maksymalne to 120 i strasznie kopci przy tej predkosci. prosze o porade.
powiem tak... kazdy diesel kopci jak mu wcisniesz gaz... to jest normalne... po pierwsze po czym sugerujesz ze nie pali na wszystkich
jak chodzi nierowno to wymien filtr paliwa i zanies wtryskiwacze do sprawdzenia bo moze wymagaja regeneracji... to samo moze byc z pompa paliwa...
u mnie w busie jak odpale to tak samo kopci i nie trzyma rownych obrotow... i sprawdzalem wszystko co moze byc odpowiedzialne za to i okazuje sie ze tez zalezy w duzej mierze gdzie sie fure tankuje... a to ze jak dodam gazu i leci niebiesko-bialo-czarny dym to juz zupelnie inna bajka

u mnie w busie jak odpale to tak samo kopci i nie trzyma rownych obrotow... i sprawdzalem wszystko co moze byc odpowiedzialne za to i okazuje sie ze tez zalezy w duzej mierze gdzie sie fure tankuje... a to ze jak dodam gazu i leci niebiesko-bialo-czarny dym to juz zupelnie inna bajka

Czuje sie wywolany 
Sadzac z objawow "leja" ci wtryski, albo pompa sie rozregulowala.
Kopcenie bardziej przemawia za wtryskami.
Zakladam oczywiscie, ze filtr paliwa i powietrza zmieniony, a takze co bardzo pomocne przy odpalaniu - sprawne swiece zarowe.
Zobacz tez czy linka regulatora przyspieszacza pompy jest wlasciwie naprezona, to tez ulatwia rozruch.
Co do predkosci maksymalnej, to jak wszystko sprawne i dlugi odcinek drogi to mozesz na liczniku zobaczyc pod 160

Sadzac z objawow "leja" ci wtryski, albo pompa sie rozregulowala.
Kopcenie bardziej przemawia za wtryskami.
Zakladam oczywiscie, ze filtr paliwa i powietrza zmieniony, a takze co bardzo pomocne przy odpalaniu - sprawne swiece zarowe.
Zobacz tez czy linka regulatora przyspieszacza pompy jest wlasciwie naprezona, to tez ulatwia rozruch.
Co do predkosci maksymalnej, to jak wszystko sprawne i dlugi odcinek drogi to mozesz na liczniku zobaczyc pod 160
tak jak wcześniej napisano stawiam na lejące wtryski albo źle ustawioną pompę, gdyby to były świece to byłoby bardzo sciężko zapalić ale na ciepło paliłby ok no i później normalnie by jeździł.
unikorn co Ty tutaj za duby smalone bredzisz ?!
mój silnik jest już na wykończeniu, ma przejechane ponad 550tys km i na prostej pojedzie według licznika 160km/h a według GPSa 145km/h![;] ;]](./images/smilies/krzywy.gif)
unikorn co Ty tutaj za duby smalone bredzisz ?!

mój silnik jest już na wykończeniu, ma przejechane ponad 550tys km i na prostej pojedzie według licznika 160km/h a według GPSa 145km/h
![;] ;]](./images/smilies/krzywy.gif)