Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Do posiadaczy Alpiny

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

vino1986

Post autor: vino1986 »

sorry ze znow ruszam z tym tematem... ale nie udalo mi sie zdobyc tych przewodow... co sadzicie o tych :?:
http://moto.allegro.pl/item594792996_pr ... f_vat.html
beda pasowac czy raczje nie bardzo :?:
misiek

Post autor: misiek »

a mowilem daj znac 2 tyg temu wysylalem paczke do pl
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

vino1986 pisze:beda pasowac
Oczywiście że będą pasować... do hondy.
vino1986

kurcze wiem ze moglem sie odezwac ale mial mi kumpel sprowadzic jakies z za granicy i mialy byc wlasnie oryginalne a nie pasowaly tez...
Kabar pisze:Oczywiście że będą pasować... do hondy.
ale mi tam nowosc :-) o tym to wiem doskonale... jednak pytam do moze zapiecia w kopolce sa takie same lub podobne i bedzie sie dalo przerobic... bo lepsze by takie byly niz zwykle z clio ;-)
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Najważniejsze - czy masz oryginalne nakładki na świece (takie nakręcane) i kapselki na głowicę pod kable?
vino1986

nie mam wlasnie i nie wiem nawet czy mozna to dokupic... bo w ogole nie bylo zadnych przewodow jak kupilem ten samochod...
misiek

Post autor: misiek »

w dobrym sklepie moto powinni miec te nakredki na swiece bynajmiej tam gdzie ja pracowalem mielismy cale worki jak pamietam to kosz tego byl 5 gr
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

misiek pisze:w dobrym sklepie moto powinni miec te nakredki na swiece bynajmiej tam gdzie ja pracowalem mielismy cale worki jak pamietam to kosz tego byl 5 gr
Chyba nie wiesz o czym mówisz, a już na pewno nie wiesz o czym ja mówię ;-)
vino1986

misiek pisze:w dobrym sklepie moto powinni miec te nakredki na swiece bynajmiej tam gdzie ja pracowalem mielismy cale worki jak pamietam to kosz tego byl 5 gr
hmmm oblatalem w sumie wszystkie sklepy i do mojego samochodu nie ma nic takiego...
vino1986

mam pytanie czy generalnie w alpinie turbo gdzie jest klatka to byly jakowes pasy z tylu czy brak :?:
vino1986

jak w tych starych piatkach bylo rozwiazane wlaczanie przednich halogenow :?: bo sa 4 przelaczniki ale wsrod nich jest wlacznik tylko od tylu a przednie nie maja wlacznika... moze ktos wie jak to wygladalo w starszej wersji to niech podpowie... bo mam jeszcze 5 wtyczke ale ni chu chu nie wiem gdzie tam jak przelacznik (ktorego tez nie posiadam) wsadzic... i to by wlasnie wychodzilo ze to do przednich halogenow jest ta kostka...
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Co do klatki: fabrycznie były montowane półklatki firmy Matter (w opcji). Nie przeszkadzała w jeżdżeniu na tylnej kanapie i oczywiście pasy były.

Jeśli chodzi o włącznik to nie pamiętam niestety.
vino1986

aj problem klatki juz rozwiazalem... bo mialem pasy i byly otwory i sroby wiec je przykrecilem... no i wlasnie nie ma juz tego poblemu... a zastanawiam sie wlasnie co do tego wlacznika... a alpe jak miales to ona z bordowa tapicerka byla :?: bo kurcze widze ze wszyscy jak maja plastiki i srodki to kurcze kremowe albo szare a nikt nie ma bordowej... :-?
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Tak, miałem też bordową.
vino1986

i znow wracam do tematu kabli... Kabar tak one wygladaja jak te pierwsze :?:
http://www.classiccars.co.at/cms/index. ... 3&Itemid=3

bo nie jestem pewny czy zapna sie one na swiecach czy nie sa za krotkie... :evil:
ODPOWIEDZ