Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Belka tylna - ocena stanu używanej

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

eujot

Post autor: eujot »

Zastanawiałem się nad belka z Clio, ale jest szersza z tego co wiem. Czy bardzo to widać na samochodzie?
unikorn

Post autor: unikorn »

Nie bedzie widac na aucie. Zbiezność ustawisz tylko na lampach. Lepiej się prowadzi taką szeroką.
eujot

To jeszcze jedno pytanie. Skoro jest szersza, to czy trzeba coś przerabiać przy mocowaniu amortyzatorów?
lodoo
Post autor: lodoo »

nic nie przerabiasz - nic nic nic - plug and play... szersza o 3cm na strone tylko wiec bedzie poprostu normalnie wygladalo, a nie jak w serii jakby tylne kola byly na srodku auta i 15cm od obrysu nadwozia :mrgreen:
Qucor

Post autor: Qucor »

Dobra dobra mądre głowy...

Kolega jak widać na zdjęciu ma r5 w wersji z pięcioma furtkami...

Czy jesteście pewni że belka w Clio będzie miała takie wymiary że wejdzie bez konieczności ingerencji w nadkola?!

Zwracam na to uwagę bo wiem że Sebasport też miał wymieniać belkę w swojej 5d i podobno z clio jest za szeroko i był u mnie po belkę z r5 bo przy belce Cliankowej miałby za szeroko i nie weszłyby mu koła bez wycinania...

To tylko moje luźne przemyślenia i mogę się mylić więc nie bijcie :-P :mrgreen: :mrgreen:
lodoo

no klijowa jest szersza o 6cm... (po 3 cm na stronę) trzeba by sprawdzić, ile jest miejsca od opony do blachy w serii na danych felgach...
eujot

Kupiłem zregenerowaną przez Cypa belkę z jego R5. Teraz tylko trzeba znaleźć czas na wymianę.
arex2006

Post autor: arex2006 »

Wymieniles już? Jaki mniej więcej jest koszt takiej belki?

Znalazłem belke od clio1 ale z tarczówkami a ja mam bębny z tyłu. Będzie wielkim to problemem?
unikorn

Post autor: unikorn »

z tego co wiem, to trochę przeróbek i da radę ;)
lodoo

było...... trzeba sobie poszukać informacji...
arex2006

Post autor: arex2006 »

oki bije się w pierś; już uderzam do szukajki
ODPOWIEDZ