Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witam. Przestała mi działać tylna wycieraczka Moze mi ktos wyjasnic na jakiej zasadzie ona dziala? Naciskam sobie wlacznik w kabinie i co? Ten wlacznik wysyla jeden sygnal do wycieraczki? czy przez jakis przerywacz to idzie i wycieraczka biega co jakis czas po szybie? Nie wiem gdzie szukac przyczyny i dlatego prosze o kilka wyjaśnień Podziękowac
wiesz nic nie powinno sie dziac... ja tez swoje sprawdzalem przed podpieciem wlasnie bezposrednio pod akumulatorem i nic im sie nie stalo... a dzialac dzialaly...
U mnie też przestała działać wycieraczka. Spowodowane było to zapewne tym, że gdy zatrzymała się na środku szyby silą ją przesunąłem na dół. Jak się okazało, zatarł się bolec, który wychodzi z mechanizmu wycieraczki i silnik nie miał mocy, aby nią poruszać. Po rozebrania mechanizmu okazało się, że jest w środku plastykowe koło zębate, które od spodu ma blaszki. Gdy włączasz wycieraczki w samochodzie, za uruchamianie ich odpowiada przerywacz w kabinie. U mnie słychać cykanie, gdy się załączają.
Opisane powyżej koło zębate blaszkami od spodu odpowiada za to, aby po dojściu do końca szyby, zmienił się plus z minusem na zasilaniu silnika, i aby wycieraczka wróciła na miejsce. U mnie to koło się przestawiło poza zakres, nie było połączenia elektrycznego i wycieraczka przestała działać. Niestety nie udało mi się mechanizmu naprawić, bo bolec, który wychodzi z tego mechanizmu, a który trzyma wycieraczkę nadal ma duży opór i nie wiem, jak to zmienić.
Bezpiecznik opcykałem. Jest oki. Właśnie sie skapnąłem że coś mi pyka w kabinie i według was jest przerywacz jakis i to sie by zgadzało Przerywacz pika. Wiec pozostaje sprawdzić to co napisał Eujot, czyli mechanizm i oczywiscie czy przerywacz nie padł. Wielkie dzięki za opis działania. Jak się czegoś dowiem więcej po rozbiórce to wrzuce tutaj dla potomnych.
Dokładnie zacznij od bezpiecznika. Tak jak pisze eujot, powinieneś słyszeć cykanie w kabinie. Działa to mniej wiecej na tej samej zasadzie co przednie wycieraczki ale jak dokładnie od strony kabiny to nie wiem. Jeśli chodzi o wnętrze silniczka to te blaszki o których pisał też eujot, z czasem się wycierają, trzeba by rozłozyc silnik i odgjąć je trochę. Looknij sobie u mnie w temacie... o tu http://www.forum.renault5.pl/viewtopic. ... c&start=75
EDIT:
Hehe, dokładnie 3 minuty zajęło mi pisanie tego posta
Witam
U mnie problem z tylną wycieraczką polega na tym iż ta plastikowa zębatka wytarła się - silniczek jest ok. Trochę z nią kombinowałem ale nie udało się. Pytanie: czy można gdzieś zdobyć to koło zębate czy też nastawiać się na zakup całego mechanizmu? Idzie zima i coraz bardziej jej potrzebuje.
Jeżeli cały mechanizm to gdzie go nabyć?
Pozdrawiam z Poznania.
najprostszy sposób to wejść w ogłoszenia działu sprzedam i popatrzeć kto ma do sprzedania taki silniczek części owszem dostaniesz ale najprawdopodobniej tylko w aso