Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Problem z lampkami ładowania, ciśnienia, zegarkiem...

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

egonn87

Problem z lampkami ładowania, ciśnienia, zegarkiem...

Post autor: egonn87 »

Jednocześnie padł mi zegarek i lampka oświetlenia wnętrza, to idzie na jednym kablu chyba nie... na taką dedukcję pozwala mi moja wiedza z zakresu elektryki... :mrgreen: Zegarek analogowy, wersja wyposażenia TL, jeżeli to w czymś pomoże. Oprócz tego padła mi ważniejsza rzecz, a mianowicie lampki od ładowania i od ciśnienia oleju- swego czasu jeszcze się raz świeciły, innym razem nie... Teraz już w ogóle nie działają.. czy to może mieć jakiś związek ze stacyjką??? Wcześniej jak jeszcze lampkę wnętrza dało się włączyć, to nie włączała się przy otwartych drzwiach, czujniki są i kable do nich podłączone jakieś tam są, ale nie wiem czy to nie są kable tylko do alarmu..???? przecież da się zrobić coś takiego, że będzie i lampka i alarm więc.. I jeszcze padł mi czujnik od poziomu paliwa, to oznacza tylko i wyłącznie wymianę??? We wnęce na radio mam stos kabli podpiętych do kostki- czy to mogą być kable do centralki, większość z nich idzie do drzwi ale dalej ich nie lokalizuję... i czemu ta kostka jest nie podpięta nigdzie?? pozostałość po fabrycznej centralce? :shock: :shock:
lodoo
Post autor: lodoo »

pozostaje przejrzenie całej instalacji pod deską i poczyszczenie punktów masowych oraz złącz... zajrzyj pod popielniczkę - odkręć ją - tam jest takie duże złącze zasilania i połączenia wiązki...
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

a bezpieczniki sprawdzałeś? lampkę da się ręcznie włączyć.
jeżeli chodzi o kontrolni na desce to przeczyść styki na kostce przy lewej lampie.
we wnęce na radio możliwe że masz kable od centralnego ale bardziej bym obstawiał kostki iso do podpięcia radia. zrób foty tych kabli
tel. 694-451-356
Obrazek
egonn87

Post autor: egonn87 »

Zaraz sprawdzę tę kostkę, ale nie mam żadnego isola... Człowiek musiałby mieć górę pieniędzy i najlepiej sklep pod domem... :evil: Bezpieczniki chyba są oki, wiem że lampka się ręcznie włącza i też właśnie pisałem, że wcześniej włączała się ręcznie, a nie włączała się przy otwartych drzwiach, w sumie to jest wygoda przy wsiadaniu w nocy.
ODPOWIEDZ