Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
No i stała się rzecz dziwna. Po pojeżdżeniu przez weekend skrzynia przestała mieć problem z 2 biegiem nie wiem czemu nic nie robiłem samo przestało. Wiem że samo nic się nie dzieje no ale tu jest wyjątek.
I teraz myślę znowu się coś zacznie. Bo raczej to chwilowe było i znowu zacznie zgrzytać... lepiej żeby nie..
I teraz ciekawe przemyślenia mnie naszły. Jeśli jestem w błędzie to poproszę o poprawienie mnie. Jak troszkę pojeździłem zgrzyt był prawie nie wyczuwalny. Jednak po dłuższym staniu
(6-8 godz na dworzu) zgrzyt znowu się pojawił.
A może to sprzęgło jest na nisko ustawione i nie wysprzęgla do końca. Sprzęgło bierze mi przy samej podłodze. Może tu jest problem.
Z informacji jakie uzyskałem to od jakiś 4 lat nikt tam nie zagalądał. A wcześniej to też nie wiem. Wiec rozumiem, że wypadało by... No ja mam miech go więc wszystkiego od razu nie zrobiłem... Możliwe że jest sahara i rozumiem są problemy... tak??
No a linkę gdzie się podciąga? Jeśli to nie głupie pytanie. Przy skrzyni czy przy pedale.
linka powinna podciągać się na pedale sama lecz jeśli nie ma już zasięgu do naciągnięcia to doraźnie zakłada się podkładke na koniec linki przy skrzyni a renia ma to do siebie że jeżeli jest niski stan oleju to biegi będą kijowo wchodzic lub wyskakiwać i broń boże nie próbuj lać hipola bo zajedziesz skrzynię
Olej wymieniony i nastąpiła poprawa w obsłudze biegów przez skrzynie.
Jednak drążek zmiany biegów lata jak opętany więc raczej przydała by się zmiana tego czegoś w co wchodzi lewarek. Nie wiem jak się nazywa sądzę bardziej tłumaczyć nie muszę.
Po wymianie może będą już chodziły jak w szwajcarskim zegarku.