Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Jaka turbina podejdzie do r5 gtt

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

GTT

Jaka turbina podejdzie do r5 gtt

Post autor: GTT »

Witam znalazłem taką turbine podejdzie ona do mnie

http://cgi.ebay.co.uk/Garrett-T25-S13-2 ... dZViewItem

Lub z czego podejdzie i jaka pod seryjne mocowania r5 gtt?

Z góry dzieki za info
Arti

Post autor: Arti »

patrząc na mocowanie do kolektora powinna podejść
pytaj kidzia
GTT

ok dzieki spytam go. Mi wlasnie tez sie wydaje ze powinna podejsc
Arti

może trzeba będzie zmaścić szpilkę na otwór czy coś jak np u mnie (chodzi o kolektor)
ale ogólnie powinno wydać
reszta wiadomo - lekkie zmiany
GTT

No to raczej nie duze zmiany wiec powinno byc spoko a taka t25 od nissana 200 sx ile ona pompuje? Jak to by się miało do r5 i mojego silnika z 11gtt
Arti

pewnie zależy od A/R ale pytaj kidzia ;-)
GTT

Co to jest a/r ? sorki ale na turbinach to ja sie nie znam to co o niej w necie znalzlem

GARRETT T25 (numer seryjny)

To była krótka seria turbin garetta Nissan montował ją do ET Pulsar, i 300ZX twin-turbo VG30DETT. Jako pojedyńcza turbina niezabardzo najaje się ona do pwiększania osiągów.

Orginalnie montowana:

Nissan S13 Silvia/180SX

Silnik:

CA18DET

Mocowanie:

Na 4 śróby pasóje do większości turbo Nissanów

Maksymalna moc :

Około 130kW

Maksymalne ciśnienie:

1.0bar (14.5psi)

Wielkości muszli:

Wydechowej 0.48 AR, Kompresji 0.49 AR

Komentaż :

Mała turbinka która powinna być montowana właściwie tylko do CA18DET praktycznie nie nadaje sie so silników o pojemności powyżej 1600cm.

Koszt:

Droga jak na te parametry no ale cóż jest ich malo i jeśli chce się montować orginał trzeba placić.. - regeneracja około 500zl (wirnik z ośką to zespolona część praktycznie nie do dostania luzem) Nigdy takiej nie widzialem J

Ocena:

1/5
kidzio

Post autor: kidzio »

na kolektor pasuje, na downpipe nie - trzeba dorobić. Daje rade do ok 230-250 KM dość późno się wkręca.

co do cen regeneracji to ok 800 zł.
cena środkowego złożonego wkładu z wirnikami ok 1300 zł.

co do A/R turbiny to w nissanie było chyba A/R.63 a kompresora .48
GTT

Dzieki kidzio za info
Tak_to_ja

Post autor: Tak_to_ja »

podepnę się pod temat...jakie macie doświadczenia z T, co warto założyć żeby nie miało zbyt dużego laga.
lodoo
Post autor: lodoo »

a moze by tak sie przywitac... pare slow o sobie... i sprecyzowac troche temat...
pierwszy post i odrazu walisz z pytaniami jak do informacji, i to jeszcze tak malo konkretnie...
a zeby laga nie mialo to wloz cegle na pedal gazu i juz jej nie zdejmuj...
Awatar użytkownika
renata

Post autor: renata »

Tak_to_ja pisze:co warto założyć żeby nie miało zbyt dużego laga
silnik z golfa 3 i będzie LALA 8-)
kureckie30

Post autor: kureckie30 »

renata pisze: silnik z golfa 3 i będzie LALA 8-)
najlepiej do snopowiązałki
corey16

Post autor: corey16 »

Ja proponuje wsadzić silnik z Tico a do tylu z malucha, taki zapasowy.
A jak odpalisz dwa na raz to bedzie napęd 4*4
Tak_to_ja

Post autor: Tak_to_ja »

renata pisze:silnik z golfa 3 i będzie LALA 8-)
mam 1.3 py w 86c2f przy doładowaniu "cywilnym" 1,5kg/cm2 które w miarę potrzeby mogę jeszcze podnieść także jakbyś chciał jakieś info odnośnie silników grupy VAG to służę pomocą.
Lodoo mam pytanie: wg ciebie warto się przedstawiać jak ludzie tak odpisują?jeśli to coś zmieni to napiszę tu kilka słów o sobie.
mam 27 lat wszystkie projekty jakie robię (pierwszy ok 12lat wstecz) są to projekty homemade które od początku do końca są prowadzone praktycznie tylko własnymi siłami (naturalnie merytorycznie i praktycznie). same przeróbki to więcej niż wymiana wałka i kapitalka silnika. znalazłem się na forum bo nie chciałbym wyważać już otwartych drzwi.... prosiłbym o konkretną odpowiedź kto jakie ma doświadczenia a merytorycznie to możemy podyskutować później. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 marca 2009, 00:58 przez Tak_to_ja, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ