Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Przetoczenie otworu centrującego w felgach aluminiowych.
Moderator: Moderatorzy
Przetoczenie otworu centrującego w felgach aluminiowych.
Zakupiłem felgi go swojej czarnej strzały firmy ATS 13` 4X100 tylko, że jest mały problem.
Nie do końca się znałem i otwór centrujący jest za mały bo felgi były w Astrze I i tam jest około 56 mm a u mnie wiadomo 61 mm.
I tu moje pytanie do was. Czy opłaca się przetaczać otwór centrujący żeby pasował ? Jaki to jest koszt ? Czy ktoś się orientuje ? A może ktoś w Warszawie już to robił i może polecić tokarza który się podejmie za rozsądne pieniądze zrobić tą przeróbkę ?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Nie do końca się znałem i otwór centrujący jest za mały bo felgi były w Astrze I i tam jest około 56 mm a u mnie wiadomo 61 mm.
I tu moje pytanie do was. Czy opłaca się przetaczać otwór centrujący żeby pasował ? Jaki to jest koszt ? Czy ktoś się orientuje ? A może ktoś w Warszawie już to robił i może polecić tokarza który się podejmie za rozsądne pieniądze zrobić tą przeróbkę ?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
ja juz wykonywalem podobna operacje w Kielcach.. zaplacilem 20zl ale po znajomosci i powiem Ci ze w niczym to nie przeszkadza ( poza tym ze juz ich do Astry nie bedzie sie dalo zamatowac
) jednak wybor nalezy do Ciebie... ja przetaczalem takie 17 od Porsche
http://www.allegro.pl/item569446589_por ... slask.html
zeby mi do Lt-ka 35 pasowaly

http://www.allegro.pl/item569446589_por ... slask.html
zeby mi do Lt-ka 35 pasowaly
Felgi dokładnie te zakupiłem.
http://www.allegro.pl/item559702726_fel ... niowe.html
No do Kielc to trochę daleko aby robić taki zabieg. Myślę, że ktoś z forum pomoże mi namierzyć tokarza w Warszawie.
A co do otworu to moja pomyłka
Ale mniej do przetaczania tyle dobrze. 
W sobotę jadę po nie więc się wszystko okaże czy nie będą też za szerokie. Bo mają 6 cali.
No i tu moje kolejne pytanie. Myślałem o oponach 175/60 R13 bo podobno większe mogą obcierać. Czy to dobry wybór ?
http://www.allegro.pl/item559702726_fel ... niowe.html
No do Kielc to trochę daleko aby robić taki zabieg. Myślę, że ktoś z forum pomoże mi namierzyć tokarza w Warszawie.

W sobotę jadę po nie więc się wszystko okaże czy nie będą też za szerokie. Bo mają 6 cali.
No i tu moje kolejne pytanie. Myślałem o oponach 175/60 R13 bo podobno większe mogą obcierać. Czy to dobry wybór ?

No na tyle mnie stać i na tyle czytam aby pierw zajrzeć w panoramę firm i wyszukiwarkę google by pisać, że nie mogę znaleźć i zadzwonić zapytać się.
Więc tu będzie moja gorąca prośba do podobno prężnej grupy posiadaczy RENAULT z forum o jakiś namiar w celu zrobienia wyżej wymienionych prac.
Pozdrawiam serdecznie. I dziękuje za odpowiedzi.

Dobrze zadane pytanie i mam odp. Około 20 zł za sztukę więc raczej warto

No i znowu problem. Obdzwoniłem w Warszawie z 5-7 firm i ceny od 20 do 100 za szt. i nie wiadomo czy się uda i felgi się nie pokrzywią. :-?
Może od was dostanę jakiś dobry namiar, żebym felg nie musiał wyrzucić na śmietnik.
No co za miasto...No i znowu problem. Obdzwoniłem w Warszawie z 5-7 firm i ceny od 20 do 100 za szt. i nie wiadomo czy się uda i felgi się nie pokrzywią.
Coraz bardziej mnie bawią perypertie naszych kolegów ze stolicy

Fachowców od zajeb... tam macie i co jeden to lepszy

Jak od rozwiercenia otworu centrującego mogą się pogiąć felgi?! Jakoś mi to przez rozum nie przechodzi ja mam komplet poszerzony i po spawaniu się nie pogieły :-?
Hehe... Warszawa jest... pracowałem tam ponad miesiąc, nigdy więcej...Qucor pisze:No co za miasto...No i znowu problem. Obdzwoniłem w Warszawie z 5-7 firm i ceny od 20 do 100 za szt. i nie wiadomo czy się uda i felgi się nie pokrzywią.
Coraz bardziej mnie bawią perypertie naszych kolegów ze stolicy![]()
Fachowców od zajeb... tam macie i co jeden to lepszy![]()
Jak od rozwiercenia otworu centrującego mogą się pogiąć felgi?! Jakoś mi to przez rozum nie przechodzi ja mam komplet poszerzony i po spawaniu się nie pogieły :-?

Odebrałem dziś felgi no i moje pierwsze pytania.
Na feldze jet ET 33. W otwór nie mieści się piasta. Brakuje tak jak pisałem 4 mm ale tu moje zastanowienie i zapytanie. Czy odległość od kolumny 17 mm to nie za mało?? Czy nie będzie przeszkadzało??
W Renault z tego co czytałem jest ET 38 jak się nie mylę tzn. że potrzebny będzie jeszcze dystans czy tylko powiększyć otwór i będzie ok.
Widzę jakoś mało można uzyskać pomocy od grupy z Warszawy bądź nikt w tych rejonach nie robił
Pozdrawiam.
Na feldze jet ET 33. W otwór nie mieści się piasta. Brakuje tak jak pisałem 4 mm ale tu moje zastanowienie i zapytanie. Czy odległość od kolumny 17 mm to nie za mało?? Czy nie będzie przeszkadzało??
W Renault z tego co czytałem jest ET 38 jak się nie mylę tzn. że potrzebny będzie jeszcze dystans czy tylko powiększyć otwór i będzie ok.

Widzę jakoś mało można uzyskać pomocy od grupy z Warszawy bądź nikt w tych rejonach nie robił

Pozdrawiam.
No to fajnie
Dzięki za odpowiedź bo nie mogłem dojść do porozumienia w sobie jak to jest z tym ET 
No tylko żeby znalazł się ktoś miły i podał namiar gdzie mi poszerzą otwór to bym dziękował niezmiernie...
Nikt nie pisał to dopisze.
Fachowcy znalezieni otworek się powiększa. Cena 20 zł szt. Więc jestem zadowolony.

No tylko żeby znalazł się ktoś miły i podał namiar gdzie mi poszerzą otwór to bym dziękował niezmiernie...

Nikt nie pisał to dopisze.

Fachowcy znalezieni otworek się powiększa. Cena 20 zł szt. Więc jestem zadowolony.

Ostatnio zmieniony 19 marca 2009, 00:21 przez Hawi, łącznie zmieniany 1 raz.