Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
1.4 mono wtrysk 10/100 dużo za dużo
Moderator: Moderatorzy
Proponowal bym kolegom dokladne przeczytanie na forum dzialu o silnikach benzynowych.
1.4 mono po tak zakorkowanym miescie jak Warszawa i teraz w okresie zimowym nigdy nie pali mi wiecej jak 8l i to przy troszke "kawalerskiej" jezdzie. Przy normalnej 7-7,5.
Poswieccie silnikowi troszke czasu, zaintestujcie w kilka uszczelek i bedzie cacy.
1.4 mono po tak zakorkowanym miescie jak Warszawa i teraz w okresie zimowym nigdy nie pali mi wiecej jak 8l i to przy troszke "kawalerskiej" jezdzie. Przy normalnej 7-7,5.
Poswieccie silnikowi troszke czasu, zaintestujcie w kilka uszczelek i bedzie cacy.
-Uszleka pod głowicą (plus planowanie głowicy)tommies pisze:Poswieccie silnikowi troszke czasu, zaintestujcie w kilka uszczelek i bedzie cacy.
-uszczlniacze zaworowe
-dotarte zawory
-wszystkie uszczelki między korpusowe w wtrysku dorabiane z polonitu
= żadnych zmian z spalaniem więc szkoda było mi już czasu na tamten silnik zostało tylko tam wymienić tuleje i tłoki może to coś by dało..
ale to nie na moją kieszeń..

Zmiany o ktorych mowie beda skuteczne pod warunkiem ze silnik tylko niedomaga, a nie jest kompletnym szrotem. Zazwyczaj w 1.4 mono za zwiekszone spalanie a czesto przy tym takze podwyzszone obroty odpowiada uszczelka w podstawie wtrysku i szczegolnie druga pomiedzy kolektorami lub uwalony EGR. Rzadziej uszkodzona sonda lambda.
Teraz z Krysiunem mamy na tapecie przypadek w kolejnej 5, ze chyba uwalona jest instalacja elektryczna lub jakies czujniki (m in. sterowanie krokowym) i tez za duzo pali.
Teraz z Krysiunem mamy na tapecie przypadek w kolejnej 5, ze chyba uwalona jest instalacja elektryczna lub jakies czujniki (m in. sterowanie krokowym) i tez za duzo pali.
Mnostwo przyczyn. Od kiepawch wypalonych zaworow czy popychaczy i zuzytego walka poprzez bardziej prawdopodobna jaka jest sam wtryskiwacz - moze juz nie trzyma ustawien i leje benzyne. Osobiscie przerobil bym jeszcze raz dokladne sprawdzenie elektryki.
Na odleglosc ciezko cos powiedziec a do sprawdzenia takich jak wtryskiwacz nieodzowna jest aparatura pomiarowa.
Na odleglosc ciezko cos powiedziec a do sprawdzenia takich jak wtryskiwacz nieodzowna jest aparatura pomiarowa.