Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

czy rzeczywiście padła mi skrzynia -pomocy

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

frograjd

czy rzeczywiście padła mi skrzynia -pomocy

Post autor: frograjd »

Przepraszam ale sie zagalopowałem kolega od osłony przegu bedzie wiedział o co chodzi-----Sprawa jest następująca-wcześniej pisałem, że coś stuka w mej reni: oboawiam się iż to skrzynia biegow ponieważ samochód stoi na kołkach ze zdjęto prawą półosią włączam silnik nic nie stuka załączam 1 później 2 i 3... i coś jednostajnie nawala tak jak by w skrzyni. Rozłączam sprzęgłem cisza. Awaria dopadła mnie jak normalnie skręcałem na parking myślałem,że mi cała półoś walneła ale nie-może ktoś wie co to może w tej skrzyni się posypało i czy da się to zrobić czy będe musiał wymienić całą skrzynkę. Jak by ktoś miał na zbyciu to dajcie znać (nr.skrzyni:JB 5001)
corey16

Post autor: corey16 »

a nie chcesz 4 biegowej??
żuwik

Post autor: żuwik »

A czy jak auto jechało a Ty wysprzęglałeś nadal stukało?
lodoo
Post autor: lodoo »

i czy stuka tylko na 3 czy na kazdym biegu??
wypnij obie polosie i zrob to samo... tylko nei za dlugo - bo bez oleju w skrzni to nie bardzo ;-)
frograjd

jak jechałem nadal stukało. wypnę jeszcze 1 półoś i sie okaże i sprawdzę na każdym biegu. dzięki. Pozdrawiam moderatorów
frograjd

coś nawala dalej-na każdym biegu,ale drugiej półosi nie wyciągałem
lodoo

obstawiam wiec (jesli nei polos) mechanizm roznicowy... sprawdz czy sie nie rozpial i czy nie ma luzow...
RAPKOWSKI

Post autor: RAPKOWSKI »

Lodoo,
Witam, jestem nowy na profilu i od razu z problemem. Poszukuję automatycznej skrzyni biegów do R5, r.p. 1986 TYPE MB1-601 B.P. AUTO T
Z poważaniem RAPER
lodoo

po pierwsze - nie ten dzial
po drugie - co ja handlasz skrzyniami :mrgreen: w zyciu nawet takiej skrzyni nie widzialem
po trzecie - nie masz problemu tylko chcesz cos kupic
po czwarte - zanim znow cos napiszesz zapoznaj sie troche z forum bo zaczynasz od du.py strony ;-)
z powazaniem
Lodoo :mrgreen:
RAPKOWSKI

Post autor: RAPKOWSKI »

Lodoo, Czytając Twój post, odniosłem wrażenie, że już mądrzejszego faceta od reni - nie ma w Polsce . Jednak zagięłem Ciebie tą skrzynią, bo istnieje taka. Warto czsami zniżyć się do pospólstwa , być grzeczniejszym i skromniejszym to nie boli, a pozwala lepiej żyć. Pozdrowienia . RAPER
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Jak już pisałem w innym temacie: skrzynia MB1 jest 3-biegowym automatem stosowanym w R5 oraz w Clio I. Co prawda w Clio częściej spotykaną skrzynią jest AD4 (4-biegowy automat od VW).
Jeśli szukasz nadal tej skrzyni to w Zgierzu kilka dni temu rozbierali takie auto (R5 Automat). Niestety stan skrzyni nieznany ponieważ auto stało na parkingu policyjnym pewnie dość długo i nie zostało odpalone żeby sprawdzić działanie skrzyni.
Osobiście polecałbym rozejrzeć się za taką skrzynią z Clio. To prosta mechanicznie i technologicznie skrzynia. W Clio sprawdzała się bardzo dobrze (może dlatego że miał jedynie 60 tys przebiegu) :mrgreen:
wsmpw

Post autor: wsmpw »

nie wiem czy mariusz będzie chciał popchnąć tą skrzynie
auto stało 2 lata koło olej ciemny był ..
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Mnie mówił że jest na sprzedaż. Kompletna z osprzętem. Ceny nie pamiętam.. 300? 400?
wsmpw

Post autor: wsmpw »

a no tak razem ustalaliśmy cene potem coś kręcił itd. że do siebie będzie wkładał...nie wiem to do niego trzeba sie zgłosić
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

wsmpw pisze:a no tak razem ustalaliśmy cene potem coś kręcił itd. że do siebie będzie wkładał...nie wiem to do niego trzeba sie zgłosić
No właśnie. Skoro sam nie wiesz to po co zabierasz tutaj głos?
ODPOWIEDZ